Wat is jouw beroep – als ik groot ben, word ik. Kinderboekenweek 2021

Wat is jouw beroep? Een vraag die in de kinderboekenweek door veel kinderen gesteld gaat worden. Of het nu is om zoveel mogelijk beroepen te verzamelen, een spelletje met een abc van alle beroepen te maken of wat anders. Als ik groot ben, word ik .. is een zin die veel gesproken gaat worden. Maar ja welke beroepen zijn er eigenlijk allemaal? In de wereld van peuters kom je niet veel verder dan astronaut, brandweerman, dokter en juffrouw. Maar op een school, bij de brandweer, in een ziekenhuis en ruimtestation werken nog veel meer mensen!

wat is jouw beroep

Voor de middenbouw

Wat is jouw beroep is een echt boek voor de middenbouw. Voor groep 3 nog wat lastig om te lezen, maar perfect om neer te leggen op de thematafel en doorheen te bladeren. Groep 4 en 5 kunnen hier zeker zelfstandig wat beroepen uithalen om over te fantaseren, te leren en te discussiëren.

Voorin in het boek staat een lijst met beroepen opgedeeld in categorieën van werkplekken. Bij het ruimtecentrum staan 22 beroepen. 9 hiervan zijn dikbedrukt. Die 9 worden kort uitgelegd in het boek. Bij het Theater staan 21 beroepen waarvan er 13 dik gedrukt zijn.

De andere werkplekken zijn: Boerderij, Cruiseschip, vliegveld, hotel, ziekenhuis, warenhuis, school, reddingsdienst, bouw, treinstation, operagebouw, filmstudio, tijdschrift, museum en kunstatelier.

lijst met beroepen wat is jouw beroep

Ollie de hond

Ollie de hond heeft al behoorlijk wat baantjes in zijn leven gehad. Van astronaut, naar schilder tot in een warenhuis. Een leuke baan kiezen is best moeilijk en je wil natuurlijk wel even goed rondkijken op alle plekken. Nieuwsgierig naar wat is jouw beroep? Ja dat kan ik mij voorstellen!

Ollie de hond kun je op elke grote tekening vinden. Het is net een zoekboek naar Ollie en alle beroepen. Na de tekening die op twee pagina’s staat komen er twee pagina’s met kleine stripjes. Hier worden de dikbedrukte beroepen uitgelegd. Uiteraard met leuke duidelijke illustraties.

Illustraties in Wat is jouw beroep?

Ik vind de illustraties in wat is jouw beroep echt goed gedaan. Ze geven goed weer hoe een beroep eruit ziet, welke kleding je aan hebt, en ook met leuke vooroordelen hoe iemand er uit ziet. Een kapitein van het schip met een baard en grijs haar, een barkeeper met een snorretje. Een superbrede beveiliger, een Italiaanse ijsverkoper met een lange snor en een gespierde stratenmaker! Ik heb dan ook best wat gegrinnikt terwijl ik dit boek aan het doorbladeren was.

Het is niet echt een leesboek wat je van voor naar achteren leest, of een voorleesboek om aan de klas voor te lezen. Dit boek dient echt als informatief boek, een naslagwerk voor kinderen om informatie te verzamelen. Handig voor spreekbeurten, collages over beroepen en werkplekken en natuurlijk ter inspiratie om te bedenken wat ze later worden willen.

Een kleine notitie van de uitgever: Bijna elk beroep kan door mannen en vrouwen worden uitgeoefend. Wanneer in dit boek in een illustratie of tekst voor een man of een vrouw is gekozen, is daar geen voorkeur of waardeoordeel aan verbonden.

Specificaties Wat is jouw beroep

wat is jouw beroep

Tekst: Silvie Sanza | Illustraties Milan Stary | Ontwerp: Katerina Soudkova, Veronika Kopeckova | Vertaling : Ellen Hosmar / Vitataal | Uitgeverij Veltman | 9789048319688 | mei 2021 | 72 pagina’s | Meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of hier

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.