Wat je weten moet, een indringende thriller van Tine Bergen

Tine Bergen schrijft fictie en non-fictie. In haar verhalen gaat ze graag dieper in op het waarom van hoe mensen kunnen handelen. Kwaad bloed was mijn kennismaking met deze Belgische auteur en dat smaakte zeker naar meer. Wat je weten moet is ook een thriller, een psychologische thriller om meer specifiek te zijn. Er is veel tijd voor menselijk handelen en gedrag. Het is een boeiende en mysterieuze thriller over een moeder en dochter op de vlucht… Maar voor wie en wat?

Wat je weten moet voorkant tine bergen thriller roman boek cover omslag

Wat je weten moet samenvatting

Wanneer Lea en haar dochter Alice in het midden van de nacht met gierende banden de Provence verlaten, weet Lea dat ze nooit meer zullen terugkeren. Ook in het vakantiehuis van haar ouders, waar ze een paar weken eerder naartoe waren gevlucht, zijn ze immers niet meer veilig. Terwijl Lea achter het stuur zit, ontdekt de lezer stukje bij beetje wat die weten moet. Over Lea en haar dochter Alice. Over Alice’ vader Jorge. Die veel minder afwezig is dan Lea zou willen. Over waarom Lea niet anders kan dan blijven vluchten. En over het verschil tussen alleen en eenzaam zijn. En over wat we allemaal weten. Dat alles, uiteindelijk, altijd over liefde gaat.

Liefde en Atlantis

Wat een goed boek is Wat je weten moet! Ik heb echt van begin tot einde genoten van dit mysterieuze en indringende ritje van Tine Bergen. We liften mee op het verhaal van Lea en haar dochter Alice. Ze zijn op de vlucht samen, voor elkaar en soms van elkaar. Alice speelt graag verstoppertje, Lea wil niet gevonden worden en samen staan ze sterk en toch zo alleen. Stukje bij beetje ontvouwt zich een verhaal van het verleden, heden en richting toekomst. Een (ex?)partner, een moeder, een vader en een vriendin cirkelen om Lea en Alice heen. En dan vergeet ik die oude buurman nog die wel erg vaak opduikt en erg ongepaste dingen doet. Toch? Of komt dit door het slaapgebrek van Lea?

We gaan mee in de staat van zijn van Lea. Mentaal vecht ze tegen medicatie, slapeloze nachten, dreigende situaties en een dochter met een pittig karakter. Iedereen wil iets van Lea terwijl ze helemaal niets van iemand anders wil. Gewoon even rust en bijkomen. En inderdaad draait alles uiteindelijk om liefde… En of je mee gaat naar Atlantis, dat is Wat je weten moet.

Psychologische thriller

Wat je weten moet vond ik heel spannend. Niet nagelbijtend, wel zo’n spanning die in je ooghoek dichterbij kruipt, en zodra je kijkt wegspringt. Ik zou bijna het advies van Lea opvolgen en achter me gaan filmen omdat ik echt het gevoel heb dat iemand mij in de gaten houdt tijdens het lezen. De gekte en paranoia van Lea slaan direct over op mij. Tine Bergen weet haar verhaal zo goed te vertellen en brengen, nergens voelde ik ongeduld of haast. Het verhaal ontvouwt zich precies zoals het zou moeten.

Dit zelfs terwijl ik een sterk vermoeden heb al vanaf het begin over het verhaal. Nergens doet dit afbreuk aan de ontknoping of spanning. Wat je weten moet staat gewoon als een huis. Een thuis waar Lea zo graag zich veilig wilt voelen. Ik voel me veilig in dit huis van Bergen al weet ik dat het elk moment op me kan instorten. De veiligheid zit in het vertrouwen dat dit een verhaal is wat me meevoert naar de donkere krochten van de menselijke psyche, maar waar tegelijk ook ruimte is voor liefde. De ontwikkeling van het hoofdkarakter is boeiend, indringend en raakt me. Wat je weten moet is een indringend verhaal waar de nadruk ligt op indringend. Het raakt me en ik ben onder de indruk van dit boek van Tine Bergen.

wat je weten moet kwaad bloed tine bergen boeken thriller vrijdag

Leestips psychologische thriller

Specificaties Wat je weten moet

Auteur: Tine Bergen | Uitgever: Vrijdag | April 2024 | 9789464342338 | 208 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van de uitgever of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.