Wat ziet nijntje? Een kartonboek met een spiegeltje

Nog een heerlijk kartonboek voor dreumesen van nijntje. Dit keer wat ziet nijntje? Kinderen op deze leeftijd zijn dol op het lezen van boekjes en het benoemen van plaatjes. Vaak zijn die plaatjes plat, maar in dit boekje niet!

Wat ziet nijntje

Wat ziet nijntje? Een bal, een beer en nog veel meer. De voorkant van het kartonboekje verklapt het al een beetje. De plaatjes in dit boek zijn in reliëf uitgesneden. Dus kinderen kunnen niet alleen kijken maar ook voelen! En laten jonge kinderen nou dol zijn op boeken en er graag overal aanzitten!

Nou dat kunnen ze en dat mogen ze ook! Al heeft de kaft van het boek eerst een andere aantrekkingskracht daar moet natuurlijk doorheen gekeken worden. Alles wordt opeens een cirkel! Maar dan wint natuurlijk de nieuwsgierig en na het aaien van nijntje is om tijd om te zien wat nijntje nog meer ziet.

Bekende figuren van Dick Bruna

Ik vind het mooi om te zien dat veel bekende figuren uit de nijntje reeks van Dick Bruna zijn gebruikt. Zo zien we de bal, beer, een zwart wit hondje, poesje Nel, de trein en de maan. Het enige figuur wat ik niet direct herken als uit de hand van Dick Bruna is de auto. In mijn herinnering is die blauw, maar een kort rondje internet laat mij zien dat er inderdaad ook een rode auto is.

Zo leuk dat je als volwassen ook gewoon op zoek gaat naar herkenning en terug denkt aan allerlei nijntje boekjes die je hebt gelezen of voorgelezen.

wat ziet nijntje spiegel zon dick bruna kartonboek

Als absolute bonus is er natuurlijk ook een lief eigenwijs schattig kindje te zien op de laatste pagina. Wie dat is? Dat moeten de kinderen maar zelf ontdekken in de spiegel.

De illustraties in reliëf dagen uit om meer met wat ziet nijntje? te doen. Kijk naar het plaatje, voel de vorm en benoem wat je ziet. Ideaal voor dreumesen die de wereld aan het ontdekken zijn.

Andere boeken van nijntje

wat ziet nijntje

Specificaties wat ziet nijntje?

Dick Bruna | Mercis Publishing | 9789056470005 | 08 mei 2024 | 12 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel, bij de winkel van nijntje of via deze link bij bol*

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.