Wat zou Frida doen? Een gids voor meer lef in je leven

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) kende ik eigenlijk alleen van de film met Salma Hayhek. Frida werd zelf algemeen bekend om haar kleurrijke zelfportretten, maar ook door haar flamboyante persoonlijkheid en scherpe geest. Ze is hedendaags nog steeds bekend en geliefd bij velen. Ze is een icoon geworden van lef, vrouwelijkheid en creativiteit. In Wat zou Frida doen? lees je over haar leven en kun je wijsheden overnemen om toe te passen in je eigen leven.

Hoe kun je misschien een beetje van Frida’s eigen, ongeëvenaarde genialiteit kanaliseren, of dat nu is voor het schrijven van een boek, het afronden van een project voor je werk of alleen maar voor het kiezen van een outfit die anders is dan anders?

Blz. 66

Een inspirerend levensverhaal

Arianna Davis, digitaal directeur van O, the Oprah magazine, deelt intieme details uit Frida’s leven, gevleugelde uitspraken en haar keuzes. Die kunnen je inspireren om net als Frida schaamteloos jezelf te zijn. Onderwerpen als zelfvertrouwen, pijn, creativiteit, stijl, liefde, hartzeer, seks, identiteit en vriendschap komen aan bod. Frida had over alles een sterke menig en was en is een bewonderenswaardig voorbeeld.

Door goed te kijken naar de invloed die Frida na haar dood blijft hebben op onze cultuur hoop ik te kunnen delen hoe de nalatenschap van een van de meest iconische vrouwen uit de geschiedenis iedereen kan inspireren tot een wat avontuurlijker leven. Vóór alles was Frida zichzelf meester, schreef zij haar eigen verhaal.

Arianna Davis

Van zelfportret naar selfie in Wat zou Frida doen

Ik vond Wat zou Frida doen? inspirerend en fijn om te lezen. Het is een mooi boek met een overzichtelijke indeling. Ik vind het boekidee ook erg leuk van een biografie combineren met levenslessen voor vrouwen van vandaag de dag. Dat maak dat het boek je echt aan het denken zet en je gelijk activeert. Ik ben blij meer te weten over deze bijzondere kunstenares en kan zeker een voorbeeld aan haar nemen. Veel van wat zij deed, zoals authentiek zijn en emoties uiten, probeer ik ook. Bij mij komen er altijd nog veel lastige gevoelens bij kijken als ik dingen op mijn manier doen, zoals schaamte en schuldgevoelens. De kracht van Frida sterkt me wel in dat het oké is om echt mezelf te zijn.

Je kunt elke ochtend kiezen hoe je jezelf presenteert – niet alleen aan de wereld maar ook aan jezelf.

Blz. 98

Wil je ook meer lef in je leven?

Met de gids Wat zou Frida doen? kun je leren om meer met lef te leven. Ontdek hoe je net als rolmodel Frida kan kiezen voor meer authenticiteit en succes, wat er ook op je pad komt. In het boek leer je hoe Frida omging met alle moeilijke dingen zoals een zwaar busongeluk, haar man die vreemd ging en miskramen. Haar coping is inspirerend en hoopgevend. Achter ieder hoofdstuk staan de concrete levenslessen waaruit je zelf kan halen wat bij jou past. Handige rijtjes om zelf je eigen leven te schilderen!

Ze was schilderes van beroep, maar voor Frida Kahlo was het hele leven een schildersdoek.

Blz. 235

Andere boekreviews over Frida Kahlo

Specificaties Wat zou Frida doen?

Auteur: Arianna Davis | Vertaler: Janke Greving | Illustrator: Kimberly Glyder | Kosmos Uitgevers │Juni 2021 | 9789021583099 │ 208 pagina’s │ Meer informatie bij je lokale boekhandel of op Bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.