WeerwolfBommetje! – Paul van Loon, een vakantie vol geheimen

Iedereen heeft vakantie nodig, ook weerwolven, daarom gaat Dolfje samen met Pa, Ma, Timmie en Opa weerwolf op vakantie in het nieuwste boek WeerwolfBommetje! door Paul van Loon . Als ze onderweg zijn hoort Pa een aantal grommen. Dolfje, Timmie, Ma en Opa zeggen echter niks te horen. Later blijkt dat het Neef Leo was die in de achterbak aan het slapen was. Als Timmie die nacht wakker wordt merkt hij dat Dolfje is verdwenen, samen met Leo en Opa. Als hij ze gaat zoeken vindt hij ze bij een meertje op een open plek. Ze zijn aan het ‘manebaden’. Dat is hetzelfde als zonnebaden maar dan in de nacht. Het valt Dolfje op dat er veel geknipoogd wordt tijdens de vakantie. Wat heeft de familie voor hem te verbergen?

WeerwolfBommetje!

WeerwolfBommetje! Voor wie?

WeerwolfBommetje! Is een goed boek voor alle leeftijdsgroepen. Er zitten veel geheimen in, maar dat maakt het juist zo leuk voor kinderen. Als wij iets spannends lezen, willen wij zo graag weten hoe het afloopt, daarom dat we boeken in een wip uit hebben. Het is ook een leuk voorleesboek voor het slapengaan. De meeste kinderen kunnen niet slapen van weerwolven, maar Dolfje is een aardige en vriendelijke weerwolf, en daar houden kleinere kinderen van.

Drie stijlen

Als je een beetje creatief bent, kun je zien welke materialen er zijn gebruikt voor WeerwolfBommetje! Toen ik na het lezen een beetje naar de plaatjes begon te kijken, was mijn eerste conclusie dat het met aquarelverf is geïllustreerd. Toen zag ik dat de kleinere dingen met kleurpotlood en krijt zijn gemaakt. Voor sommige schaduwen is er met de vinger over het krijt gestreken. In sommige tekeningen zie je een soort druppels die uit elkaar zijn gespat, dat is dus aquarel. Zo kun je zien dat illustrators soms meer stijlen gebruiken dan alleen potlood.

WeerwolfBommetje!

Een leuk, gezellig verhaal

Waar gaat WeerwolfBommetje! eigenlijk over? Dolfje gaat met Pa, Ma, Timmie en Opa Weerwolf op vakantie en Dolfje ziet dat er heel veel geknipoogd wordt. Dan denk je dat er veel geheimen zijn. Dat blijkt ook zo te zijn. Later duikt Leo op, terwijl hij eigenlijk niet mee mocht. Wat maakt dit verhaal anders dan de andere delen? Het is meer een verhaal over de vakantie. Dit boek is niet eng. Je denkt niet voortdurend “oei, wat zal er nu gaan gebeuren”. Het is een goed voorleesverhaal voor kleine kinderen. WeerwolfBommetje! is gewoon een leuk, gezellig verhaal.

Specificaties WeerwolfBommetje!

Uitgever: Leopold | Auteur: Paul van Loon | 9789025869380 | maart 2016 | 64 pagina’s | AVI E4 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

WeerwolfBommetje!
Footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.