Weg! Een stoer prentenboek over de Formule 1

Wie is er ook gek op raceauto’s en de Formule 1? Vast steeds meer stoere jongens en meiden sinds Max Verstappen zo succesvol is. En nu ook het circuit van Zandvoort op de kalender staat, kan er voor veel kinderen misschien een droom gaan uitkomen. Een kijkje nemen bij een Formule 1 race! In dit prentenboek is Freek zo’n geluksvogel. Samen met zijn vader zit hij op de tribune in spanning te kijken. Weg! Daar gaan de auto’s. En Freek… Een leuk debuut prentenboek (3+) van Ineke Upperman, met illustraties van Emanuel Wiemans.

hoofd

Naar de Formule 1

Freek is gek op raceauto’s en hij mag met papa naar de Formule 1 race. Dat is gaaf! Een dag vol indrukken en ook veel herrie. Dus de gehoorbeschermers mogen ze niet vergeten. Freek gaat op onderzoek naar een mooi plekje want hij wil de race natuurlijk goed kunnen zien. Weg gaan de auto’s! Maar dan ziet hij ineens een verdwaalde hond richting de baan rennen. En niemand anders die het ziet! Kan Freek een ongeluk voorkomen?

Freek tuurt naar de baan. O nee, denkt hij. Dit gaat mis. Vre-se-lijk mis.

Weg! Een spannend prentenboek

Wat een spannend en stoer verhaal! Met papa op pad, hotdogs eten en ook nog een crash voorkomen? Freek beleeft wel een heel groot avontuur in dit verhaal. Het prentenboek Weg! is een debuut van schrijftalent Ineke Upperman. Met grote en kleurrijke illustraties van Emanuel Wiemans, die het verhaal helemaal compleet maken.

Onze driejarige was best wel onder de indruk van de moedige Freek, want hij wordt de held van de race. Ook al luisterde hij niet zo goed. Met gehoorbeschermers op kun je natuurlijk helemaal je eigen gang gaan, want je hoort lekker niemand. En dan kunnen kinderen zich dus ook prima redden zo blijkt!

  • Een interessant boek voor grote mensen over de Formule 1 is Pole Position van Koen Vergeer. Voor de ouders die ook een beetje weg willen dromen bij het idee om een Formule 1 race bij te wonen.
  • Geef dit stoere prentenboek Weg! bijvoorbeeld als verjaardagscadeau voor de racefans vanaf drie jaar oud.

Specificaties Weg! Ineke Upperman

Auteur: Ineke Upperman | Illustrator: Emanuel Wiemans | Uitgeverij De Fontein | 9789026160264 | april 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.