Wezel Willem durft anders te zijn – Samuel Langley-Swain

Anders zijn is altijd een actueel onderwerp. Het ligt er maar net aan op welke plek je anders bent, wat de omgang daarmee is. Soms val je buiten een groep en word je gepest. Soms worden mensen die anders zijn juist op een voetstuk geplaatst en door iedereen tof gevonden. Maar het feit is dat anders zijn opvalt. Mijn oudste dochter is ook anders door onder andere haar motorische angst. Ze begint zich hiervan steeds iets bewuster te worden maar is vooralsnog haar eigen vrolijke en gelukkige zelf. Wel vind ik het goed om haar al bewust hiervan te maken en te sterken in haar zelfbeeld. En daar is dit boek Wezel Willem durft anders te zijn, van Veltman uitgevers , perfect bij.

Wezel Willem durft anders te zijn

Wezel Willem durft anders te zijn

Heb jij wel eens een wezel met kleren aangezien? In het Snorrenbos woont een groep wezels en die groep wezels houden zich keurig aan de regels. Je snapt wel dat die keurige groep wezels helemaal in de war raken van die ene gekke wezel die gek is op kleren. Die ene Wezel Willem die durft anders te zijn. De groep komt samen in actie tegen Willem want het moet toch niet kunnen anders zijn en tegen de regels in gaan? Hoe dit afloopt ontdek je in het hartverwarmende verhaal over acceptatie en anders zijn.

Wat vinden wij ervan?

Zodra we de kaft omslaan zien we heel veel leuke outfits van Wezel Willem die durft anders te zijn. Mijn dochter wijst alles aan wat ze ziet en meteen is ze vrolijk en heeft ze zin in het verhaal. De illustraties zijn speels en leuk en de teksten zijn kort en krachtig. Het verteld precies het verhaal zoals het zou moeten zijn. De boodschap over acceptatie en anders zijn is niet altijd leuk en vrolijk. Doordat de tekst niet overheersend is, is er ruimte om het gesprek aan te gaan en kan mijn dochter haar eigen vragen stellen erover. En dat is belangrijk voor bewustwording.

Voor een prentenboek doet Wezel Willem durft anders te zijn, meer met mij dan ik zou denken. Misschien ook omdat het dicht bij me ligt. Ik ben ook altijd wel anders geweest en heb daardoor periodes van gepest worden meegemaakt. Dat heb ik allemaal een plekje gegeven en is prima. Zo gaat het nou eenmaal en heeft mij ook belangrijke dingen geleerd. Maar ik weet dat mijn dochter ook anders is en ik hoop dat ze net zo sterk daarmee om kan gaan als het zich zou voordoen. Als Willem in tranen bij zijn vader is, weet ik gewoon dat dat moment ooit eens gaat komen.

verkleden met een boek

Een prentenboek dat je raakt

Dus ik ben blij met Wezel Willem durft anders te zijn. Op een speelse manier kunnen we aansluiten bij haar stukje bewustwording. Het boek leert dat je verdrietig kan zijn door anders te zijn maar ook juist de andere kant en dat je daardoor opvalt en speciaal bent. Groep versus individu, belang van liefde en acceptatie vanuit thuis en dat mensen ook kunnen veranderen. En dat de wereld om je heen ook plots kan veranderen maar dat er soms tijd nodig is. We zijn gek op je Willem!

Specificaties Wezel Willem durft anders te zijn

Auteur: Samuel Langley- Swain | Illustraties: Ryan Sonderegger | Vertaald door Ellen Hosmar | Mei 2020 | 32 pagina’s | Uitgever: Veltman | 9789048318643 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Wezel Willem durft anders te zijn
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.