Wie ben jij? Een kartonboekje van Jan Jutte

In dit vrolijke kartonboek woont een bont gezelschap samen in een huis.
Terwijl je door het huis loopt, zie je steeds net een piepklein stukje van de volgen de bewoner. Kun jij raden wie het is? Wie ben jij is een kartonboek voor peuters vanaf 2 jaar.

Wie ben jij? Boekje vol dieren

Wie ben jij? is een klein kartonboekje met afgeronde hoeken. Geschikt voor peuters vanaf 2 jaar.

De dieren die drievoudig Gouden Penseelwinnaar Jan Jutte heeft geschilderd, zullen dikke vrienden worden met de allerkleinste lezers. Steeds opnieuw zullen ze hun gezelschap opzoeken. Want wat is er nou leuker dan raden wat je stiekem al een beetje weet?

Allereerst zien we beer. Hij hangt een beetje op de grond. Wat zou hij aan het doen zijn? We zien dan ook een stukje van de staartveren van het volgende dier, namelijk vogel. Een zwarte vogel. Welke zou dat zijn? Een kraai misschien? Welk dier zal er nu komen?

Bij elke pagina van Wie ben jij? zie je al een klein gedeelte van de achterkant van het volgende dier. Steeds opnieuw zullen kinderen dit boekje willen lezen om trots het volgende dier te kunnen zeggen.

Herhaling en voorspelbaarheid

Op deze leeftijd is herhaling en voorspelbaarheid voor kinderen heel fijn. Peuters van 2 jaar zullen het boekje wie ben jij? dan ook steeds erbij gaan pakken om weer te laten zien wat ze al weten.

De illustraties zelf zijn simpel en artistiek met vlakken met de primaire kleuren. Hier en daar zijn wat patronen aangebracht en de poes met twee gekleurde ogen valt direct op bij de peuter die al op details let.

Over Jan Jutte

Jan Jutte is illustrator van talloze prentenboeken en bekend van onder meer de sprookjes van Andersen. Hij won al driemaal het Gouden Penseel, onder meer voor het bij Lemniscaat verschenen Een muts voor de maan van Sjoerd Kuyper. Voor zijn eigen prentenboek Tijger kreeg hij een Zilveren Griffel. Onlangs maakte hij de illustraties bij het veelgeprezen Maksie van Mathilde Stein. Wie ben jij? is echt een peuterboek!

wie ben jij Jan Jutte

Specificaties Wie ben jij?

Auteur: Jan Jutte | Uitgeverij Lemniscaat | 9789047716679  | 23 mei 2024 | 12 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel, bij uitgeverij Lemniscaat of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.