Wie heeft de honing? Een boek van Louise Greig

Een beer die honing zoekt en een beer die honing pikt. Wanneer de eerste beer op zoek gaat naar de tweede beer gaat er van alles mis in. Wie heeft die honing?

wie heeft de honing?

Honingdief

“Wie heeft de honing” begint gelijk met de twee beren. Een bruine en een zwarte beer. De één zoekt de honing en de ander heeft de honing. De eerste beer gaat op zoek naar de beer met de honing en dat is het begin van een grote ramp.

wie heeft de honing?

Zinnen op rijm

Dit prentenboek ‘Wie heeft de honing’, is geschreven op rijm en dat leest zo ontzettend lekker. Althans dat vind ik. Het leuke van zo’n prentenboek is dat de kinderen, aan wie je het voor leest, je zinnen gaan afmaken. Het prentenboek bevat gelukkig niet de standaard zinnen en blijft daarom ook verrassend. Voor Bette Westera moet dit een hele klus zijn geweest, want zij heeft het boek vertaald! Mijn complimenten aan haar.

Meerdere tekeningen op één pagina

Eigenlijk zou je dit boek ‘Wie heeft de honing’, ook kunnen “lezen” zonder alle tekst. Alles wat geschreven staat is getekend. Laura Hughes heeft dit geweldig gedaan. En niet één grote tekening, maar meerdere tekeningen op één pagina. Isabel kan inmiddels het hele verhaal nu “zelf” voorlezen en vindt het dan ook erg leuk om dit te doen. De tekeningen bieden genoeg steun om inderdaad het verhaal zo te vertellen zoals het bedoeld is. En als je dat voor elkaar krijgt dan heb je het erg goed gedaan!

“Wie heeft de honing?” zorgt voor schaterlachen

Pas op, want dit boek ‘Wie heeft de honing’, kan ervoor zorgen dat je kinderen heel hard gaan. lachen. Isabel kon niet meer ophouden. “Wat een gekke beer. Dat is niet handig, toch?” Het één na het ander gebeurd en dat zorgt ervoor dat ze erg moeten lachen. Soms gingen we zelfs raden wat er zou gebeuren en ook dat zorgde voor een hoop gelach. Een heerlijk boek om lekker voor te lezen!

Specificaties “Wie heeft de honing?”

Auteur: Louise Greig |Illustrator: Laura Hughes | Vertaling: Bette Westera | Uitgever: Ploegsma | 9789021680613 | Juli 2020 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

wie heeft de honing?
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.