Wie springt op en neer?, een warm prentenboek

Wie springt op en neer? is een internationaal bekroond prentenboek over het onzichtbare leven van gevoelens. Gevoelens zoals geduld, moed, trots, gemis, verwondering, woede, onrust en vrees… Deze gevoelens kennen we allemaal, jong en oud. Ze wonen in ons, maar wat doen ze eigenlijk in hun vrije tijd?

Schaamte graaft putten in de grond en begraaft zich erin als een mol.

Over onze persoonlijke belevingswereld

Wie springt op en neer? is geschreven door Tina Oziewicz en de illustraties zijn van Aleksandra Zając. Oziewicz studeerde filosofie en Engelse filologie. Ze is auteur van kinderboeken, vertaler en docent. Zając studeerde kunst en doet nu aan grafisch ontwerp, tekenen en boetseren. Samen maakten ze dit boek.

Wie springt op en neer? doorloopt veel verschillende gevoelens en emoties. Het prentenboek nodigt kinderen en hun ouders uit om na te denken en te praten over gevoelens en onze persoonlijke belevingswereld. Wat gebeurt er allemaal van binnen, bij mij en bij jou? Wat is niet zichtbaar in gedrag en wat wel, en hoe dan? 

De tekst in Wie springt op en neer? is subtiel, lief en poëtisch. Op iedere bladzijde staat een regel of korte tekst die begint met de emotie die dan iets doet. De emotie wordt een persoon. Zo vertrapt jaloezie bijvoorbeeld alles wat mooi is. En wie bouwt er bruggen? Wie bakt een taart? En wie sleept zich door de woestijn? Wie gaat naast je zitten als je struikelt? In weinig woorden zit veel diepgang.

Wie springt op en neer?

Een belangrijk thema

Zowel lastige als fijne emoties worden beschreven in Wie springt op en neer? Het helpt kinderen vast bij het leren verwoorden van hun innerlijke leven en bij wat ze bij anderen zien. De prachtige en lieve tekeningen drukken de gevoelens perfect uit en laten je het gevoel gelijk mee beleven. Wat een lieve figuurtjes staan er in het boek. Waarom heb ik deze wezentjes nooit eerder gezien? Waar kan ik een knuffel bestellen van dit fluffy wezentje?

Ik vind Wie springt op en neer? echt een prachtig boek, een pareltje. Het is niet voor niets internationaal bekroond. Het thema is belangrijk, de tekst is bijzonder en de tekeningen passen mooi bij de tekst. Een liefdevol, origineel en puur boek is het. Ik word hier blij van en hoop dat het kinderen helpt bij meer begrip van hun belangrijke binnenwereld. 

Specificaties Wie springt op en neer?

Auteur: Tina Oziewicz | Vertaling: Alicja Gescinska | Illustraties: Aleksandra Zając | Uitgeverij: Lannoo | 9789401483001 | Februari 2022 | 72 blz | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.