Wij voetballen – de klas van juf Bertine een educatief prentenboek

Bertine van Spijk schreef een leuk prentenboek speciaal voor sportieve lezers die alles willen weten. Om samen te lezen, ontdekken en genieten. En dat komt wel goed in het boek Wij voetballen. Een prentenboek geschreven door een juf, en gelezen door een juf!

juf Bertine

Juf Bertine

In de serie De klas van juf Bertine stellen kinderen hun hobby’s voor. Een boek vol gesprekjes, tips en weetjes voor lezers van 6 jaar. Juf Bertine, oftewel Bertine van Spijk is in het dagelijks leven ook echt juf. Ze staat bij de kleuters in het speciaal basisonderwijs. Naast lesgeven heeft ze ook haar eigen blog Lettersenspetters want schrijven is ook een grote passie voor haar. Tot zoverre heel herkenbaar voor deze juf 😉 Maar ze heeft nu dus ook haar eerste boek geschreven. Wij voetballen, en ik hoop dat er nog veel meer boeken zullen volgen in deze serie.

Wij voetballen

Vandaag gaat de klas van juf Bertine naar het voetbalveld. Nora is er dol op, net als Sem. Ze zitten bij elkaar in het team en gaan zo vaak mogelijk voetballen. Tijd om hun favoriete hobby aan hun klasgenootjes te laten zien. Wij voetballen, doen jullie mee?

Eerst zien we de vriendenboekjes van Nora en Sem. Beide zitten ze in groep 3 bij juf Bertine in de klas. De kinderen zitten in de kring en de juf vraagt wat ze gaan doen vandaag. Wij voetballen! Ze gaan naar het voetbalveld met zijn allen.

Een uitstapje is natuurlijk altijd leuk en als je dan ook nog eens lekker kunt rennen en met een bal kunt spelen is dat helemaal super. Bij mij op school wordt er veel gevoetbald waarbij de kinderen heel goed zijn in teams verdelen dat het eerlijk is verdeeld. Kinderen uit groep 3 spelen net zo hard mee met groep 8 en de sfeer is altijd leuk. Al moet ik hier wel mee zeggen dat dit zo was voor coronatijd, want nu mogen de klassen niet gemengd worden waardoor het veel rustiger is op het voetbalveld helaas.

Begrippen, tips en wist je dat

Op elke pagina staat een deel van een voorleesverhaal, maar er is nog veel meer te vinden in Wij voetballen! Uitleg van begrippen over voetbal, leuke wist je datjes, tips en gesprekken tussen Nora en Sem. Erg leuk om interactief dit boek voor te lezen aan je klas als juf zijnde. Maar ook als ouder natuurlijk als je dit boek gewoon lekker thuis leest. Zo leren we bijvoorbeeld over dribbelen, rennen en schieten. En weet jij al het verschil tussen een rode en een gele kaart?

Maar je leert nog zoveel meer. Hoe groot is een voetbalveld, waarom is bewegen goed als je op voetbal zit en kan je wereldkampioen worden met jouw team?

Wij voetballen

Terwijl meester Jaap, de trainer, de kinderen alles uitlegt, en Nora en Sem hele gesprekken voeren leren we van alles over de sport voetbal. Terwijl ik dit boek lees krijg ik het een idee dat dit ook een leuk boek is om te gebruiken bij een spreekbeurt over voetbal. En terwijl ik dat bedenk valt mijn oog op een tip van Bertine. Op de site van Cruyff vind je een mooi spreekbeurtpakket over Johan Cruyff, een hele beroemde voetballer.
En zoals mijn dochter altijd haar boekbesprekingen eindigt met een leuke quiz, eindigt dit superhandige prentenboek Wij voetballen, ook met een quiz. Even kijken of je klas wel goed heeft opgelet.

Wat een super leuk boek dat je steeds op een andere manier kunt gebruiken! Voorlezen, woordenkennis en educatief!

En nu maar hopen dat het voetbal snel weer terug is naar normaal en dat ouders op een juiste manier naast de lijn weer de leukste supporters zijn. Zonder geschreeuw en gevloek dus 😉
Ga jij ook eens langs bij een voetbalclub in de buurt?

En als je je nu afvraagt of ik ook een boek ga schrijven? Nee sorry, ik hou het voorlopig wel met lesgeven en 2 blogs.

Specificaties Wij voetballen

Auteur Bertine van Spijk | Uitgeverij Clavis | 9789044840728 |  juni 2021 | 28 pagina’s | meer informatie vind je hier of in de lokale boekhandel

hoofdfoto
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.