Wild van Europa – een indrukwekkend boek van natuurfotograaf Wouter Pattyn

Als je het hebt over natuur in Europa, dan denk je misschien niet direct aan wild, uitgestrekt en onaangetast. Maar dat deze plekken er wel zijn, zien we in dit boek Wild van Europa van natuurfotograaf Wouter Pattyn. Hij is al meer dan 25 jaar op zoek naar de meest fascinerende plekken op dit continent. Een boek om heerlijk bij weg te dromen en misschien wel ideeën op te doen voor een volgende reis!

Wild van Europa

Wouter Pattyn

Wouter Pattyn is een Vlaamse natuurfotograaf die al heel veel parels in Europa heeft weten vast te leggen. Er blijkt zo veel variatie in Europa te zijn, dat het eigenlijk niet eens nodig is om verder te reizen. De meest fascinerende plekken heeft hij verzameld in dit boek Wild van Europa. Twaalf natuurgebieden komen aan bod, van IJsland tot Spanje en van Polen tot Schotland. Van deze plekken worden natuurlijk de mooiste foto’s getoond. Maar daarnaast lezen we ook een stukje persoonlijke beleving van de fotograaf, informatie over de natuur én een aantal hotspots.

Zo is dit boek naast een lust voor het oog ook informatief! Een inspiratie voor als je graag reist en wat minder voor de hand liggende plekken wilt bezoeken. Zoals de regio Indre en Creuse in Frankrijk of de Extremaduras in Spanje. Van alle natuurgebieden zien we natuurlijk ook terug welke bijzondere dieren er voorkomen. Zoals vele vogels en insecten, maar ook de bizon, bruine beer en lynx. Dus het is ook zeker leerzaam om te zien welke diersoorten er voorkomen in Europa. Achterin het boek staat een overzicht met alle namen van de gefotografeerde dieren.

Wild van Europa – Nederland

Ook Nederland komt aan bod, tweemaal zelfs. Het hoofdstuk Lowlands gaat over Zeeland. We zien op de titelpagina een windmolenpark in zee bij de Brouwersdam, met een groepje dobberende ijseenden. Een verplicht nummer voor elke zichzelf respecterende vogelaar, zo omschrijft Wouter Pattyn! 

Op Brouwerdam is het, zeker in de winter, geen sinecure om de vogelboekhouding bij te houden. Een getrainde vogelspotter vinkt er met de vingers in de neus tientallen soorten af van zijn felbegeerde wishlist.

Lowlands – Nederland

De natuur bij Nationaal Park Oosterschelde is bijzonder indrukwekkend, het grootste Nationale Park van Nederland. Nu 70 jaar na de Watersnoodramp is het bijzonder om te zien dat deze plek is ontstaan, met een unieke flora en fauna. Allerlei tips worden gegeven die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Zo veel moois zo dichtbij huis. Nu dit zo mooi in beeld wordt gebracht, besef je jezelf dat maar weer eens!

Wild van Europa heeft een mooie afwisseling van pagina vullende en kleinere foto’s, aangevuld met teksten. Vele foto’s van dieren, meren, bossen, bergen en velden. Hier en daar een enkele door de mens gebouwde toren of hut. Maar vooral de natuur staat centraal.

Inspiratie en verwondering

We hoeven dus eigenlijk niet naar de tropen of Noordpool voor de meest indrukwekkende natuurbeleving. Want ook Europa heeft dit te bieden! Bijvoorbeeld in de desolate regio helemaal in het noorden van Scandinavië. Fenomenale vergezichten vinden we ook in de Julische Alpen in Slovenië en Italië. Een plek waar we zelf ook zijn geweest en ons zeer verraste. Wild en onder de indruk van Europa word je in ieder geval vanzelf ook een beetje bij het doorbladeren van dit boek!

Dat doorbladeren is altijd fijn in een fotografieboek, om heerlijk een beetje bij weg te dromen. Misschien zijn een aantal natuurparken al bekend, of kun je een idee opdoen voor een volgende reis! Maar helaas zullen we waarschijnlijk niet alle plekken zelf gaan bewonderen. Tenzij je net als Wouter Pattyn je roeping vindt om mooie landschappen in beeld te brengen. Wat een droombaan!

de natuur in
  • Kijk voor meer informatie over het werk van Wouter Pattyn op zijn website.
  • Meer reistips vind je ook in het boek 500 wereldroadtrips van National Geographic. Misschien wel een mooie combinatie met de tips uit Wild van Europa!

Een boek om in rond te zwerven en bij weg te dromen, om ontspannen in je luie stoel onderuit te zakken met foto’s die je zin doen krijgen om er zelf op uit te trekken.

Inleiding Wouter Pattyn

Specificaties Wild van Europa

Auteur en fotografie: Wouter Pattyn | Vormgeving: Keppie & Keppie | Uitgeverij Lannoo | 9789401487313 | november 2022 | 256 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Kijk hier voor De Mooiste Plekken van Europa

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.