Wintereiland, een thriller met een hoog spanningsgehalte!

Wintereiland trok gelijk mijn aandacht toen ik de flaptekst las. Waarom? Als eerste omdat thrillers mij eigenlijk altijd wel aantrekken. Maar vooral omdat dit een thriller is met moord en onderzoek en de verschillende verhaallijnen. Hierdoor was mijn verwachting dat de spanningsboog hoog zou blijven. Ik had voordat ik over Wintereiland las, nog nooit gehoord van Katrine Engberg. Ik was dan ook blij dat de delen van de Bureau Kopenhagen-serie los van elkaar te lezen zijn en dat ik dit deel dus los kan lezen.

hoofd Wintereiland

Waar gaat het boek Wintereiland over?

Wintereiland gaat over een lijk in twee koffers en de zoektocht naar de identiteit van die persoon, alsook naar de dader(s?). Tevens wordt er ook een moord uit het verleden opgelost. Zijn beide moorden gepleegd door dezelfde dader? Wanneer Jeppe (die eigenlijk met verlof is) een helpende hand wil bieden, belandt hij onbedoeld in een sinister mysterie. Hierdoor moet hij opnieuw samenwerken met Annette en Esther om de geheimen van het eiland te onthullen en uiteindelijk de moord op te kunnen lossen. Gaat dit lukken voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

schutblad

Over de schrijfster

Katrine Engberg is geboren op 29 juni 1975 in Kopenhagen, Denemarken. Naast auteur is Katrine ook een actrice. Enkele films waarin zij speelt zijn The Keeper of Lost Causes; 50 Gründe Kopenhagen zu lieben en Skytten. Ook is zij voormalig danseres en choreografe. De thrillers over Jeppe Kørner en Annette Werner, van Katrine belanden steevast in de top 3 van de Deense bestsellerlijst. Wintereiland is mijn kennismaking met deze auteur.

Andere boeken van Katrine Engberg:

Personages

In Wintereiland komen een hoop namen van personages voorbij en ze spelen ieder hun eigen rol en toch werken de meesten ook weer samen. Ze werken in duo’s, maar ook zij hebben bijna allemaal weer onderling contact met elkaar. Dit betekent dus dat er eigenlijk verschillende verhaallijnen lopen. En dat die toch allemaal weer met elkaar te maken hebben en aan het einde weer samen komen. Tussen de verhaallijnen door lees je ook brieven die zijn geschreven door de antropologe waarover Esther een biografie gaat schrijven. Deze brieven zorgen voor een erg verrassende plottwist.

Wat vind ik van het boek

In één woord: Wauw! Wat kan Katrine goed schrijven! Meerdere verhaallijnen, veel personages, hoog spanningsgehalte.. en alles komt aan het einde zo goed samen. Tot aan het einde van het boek blijven de vragen ‘Wat is de identiteit van het halve lijk in de koffer?’ en ‘Wie is/zijn de dader(s)?’ in je hoofd rondspoken. Het verhaal is zo goed geschreven en uitgewerkt dat je aan geen enkele scene kan merken wat het antwoord is op je vragen. Mijn verwachting van Wintereiland klopte dus helemaal! De spanningsboog bleef hoog tot aan het einde. Elke verhaallijn eindigde met een cliffhanger, voordat er naar een andere verhaallijn werd geswitched. Nu ik weet dat er ook andere delen zijn, wil ik die ook zeker lezen!

Specificaties Wintereiland

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers | Schrijfster: Katrine Engberg | Oorspronkelijke titel: Isola | Vertaald door: Conny van Bree | Jaar: 2020  | 348 pagina’s | 9789400513549 | Boekenserie Bureau Kopenhagen | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.