Woezel en Pip Land van je ogen dicht, een bedtijdverhaal

Tanden schoon? Pyjama aan? En lig je zacht? Het wordt al nacht. Kom we gaan. Voorbij de maan en sterrenlicht, naar Woezel en Pip land van je ogen dicht. Woezel en Pips Land van je ogen dicht; een betoverend verhaal voor het slapengaan.

Land van je ogen dicht woezel en pip

Verhaal voor het slapengaan

Door de Glow in the dark toevoeging op de omslag van dit boek. Word je kind vanzelf uitgenodigd om het Woezel en Pip land van je ogen dicht te gebruiken als verhaal voor het slapengaan. In het donker kun je zelfs de melkweg zien! Het steelpannetje herkende ik meteen. Vroeger op de camping, toen ik net een tiener was, mocht ik opblijven totdat het donker was en lachte ik met mijn vakantiegenootjes om onze zelfbedachte sterrenbeelden en daar moest ik meteen weer aan denken toen ik deze glow in de dark figuren zag. Ik weet zeker dat ik ooit met mijn zoontje in het echt op zoek zal gaan naar de sterrenbeelden die op deze omslag staan gedrukt: de vlinder, de zwanenboot, het speelpaard en de dinosaurusglijbaan 😉

Land van je ogen dicht woezel en pip

Vliegend naar Woezel en Pip land van je ogen dicht

Verhalen met sterren en de maan doen het altijd goed als verhaal voor het slapengaan. Dat weet ik uit De leukste voorleesavonturen van Woezel en Pip, daaruit lees ik de verhalen “Lichtje in de nacht” en “Sterrenspringen” regelmatig aan mijn zoontje voor vlak voordat hij zelf naar dromenland vliegt. Soms doet hij dat trouwens letterlijk: als ik hem wel eens zijn bed in ‘jonas’, op zijn buik, steekt hij zijn armpjes uit om zijn bed in te vliegen.

Land van je ogen dicht woezel en pip

Woezel en Pip als vlinders

Als Pip met haar tandenborstel naar haar mand loopt, gaat ze naast Woezel liggen en al gauw vliegen ze samen weg. Ongeveer aan het einde van de melkweg verandert de donkere sterrenhemel in het vrolijke Land van je ogen dicht met alle kleuren van de regenboog. Een fantasiewereld die me ergens een beetje aan de Troetelbeertjes van vroeger deed denken. “Hé kijk mama, Boesol (= Woezel) is een sindej (=vlinder)… hé en Pip ook! Dat is jeuk (=leuk)!” Heel leuk, want we zijn toevallig nog niet zo lang geleden bij Vlinders aan de Vliet geweest en ook bij de opvang én bij Muziek op schoot waren rupsen en vlinders het thema deze maand. “Ze zijn aan het dromen dat ze vlinders zijn,” leg ik aan mijn zoontje uit. Woezel en Pip land van je ogen dicht.

Waar droom jij het liefste over?

Specificaties Woezel en Pip land van je ogen dicht

Auteur: Guusje Nederhorst | Uitgever: Leopold | 9789025876845 | april 2019 | 8 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.