Xing Ya en Wu Wen gaan logeren, een gouden boekje

Op de Heuvelrug in Ouwehands dierentuin Rheenen zijn sinds 30 mei 2016 twee reuzenpanda’s te bewonderen. Xing Ya en Wu Wen zijn komen logeren. Speciaal voor hun is Pandasia ontwikkeld en er is zelfs een gouden boekje bij gekomen!  En er is een panda baby geboren!

Xing Ya en Wu Wen

Xing Ya en Wu Wen gaan logeren

Dit prachtige gouden boekje is speciaal gemaakt voor de twee reuzenpanda’s die sinds kort in Nederland verblijven. Na een korte quarantaine zijn ze nu te bezichtigen in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Ze hebben hun eigen pandapaleis! Wil jij ze en hun baby bewonderen?

Een gouden boekje over reuzenpanda’s

Het verhaal is vertaald in een leuk sprookje over 2 reuzenpanda’s. Xing Ya betekent elegante ster en Wu Wen betekend mooie krachtige wolk. De twee panda’s zijn buren van elkaar en spelen veel samen. Ze eten heel veel bamboe en van al dat bamboe eten moeten ze ook heel veel poepen!

Op een dag krijgt Xing Ya een deftige brief van de koning en koningin van Nederland. Ze nodigen hem en een extra panda uit om te komen logeren. Ze kunnen dan fietsen, schaatsen of zwemmen en ze zullen een paleis voor hun bouwen.

Tijdens het Chinese nieuwjaar vraagt Xing Ya heel voorzichtig aan Wu Wen of ze mee wilt logeren. Ze heeft er echter een slechte droom over en wil niet mee. Xing Ya besluit een brief te schrijven en legt hem snel bij zijn buurmeisje onder de deur.

Gelukkig ze gaat toch mee samen op avontuur!

De koning en koning ( twee leeuwen) staan hun op te wachten als ze landen met hun pandavliegtuig. De enge koeien waar Wu Wen over droomde blijven lieve hofdames te zijn. Er staan heel veel dieren op ze te wachten en er is zelfs een speciale bamboetaart gemaakt. Iedereen heeft het naar zijn zin, behalve 1 dier. De tijger. Hij lust geen bamboetaart en wil liever wat anders eten. Gelukkig ziet de koning dit en maakt snel een einde aan het feestje.

Die avond liggen Xing Ya en Wu Wen in hun eigen paleis aan de andere kant van de wereld. Ze vallen heerlijk in slaap. Want: Als je hart tevreden is, zijn je dromen zoet.

Een super leuk boek om te lezen met je kinderen voordat je de panda baby gaat bewonderen!

Specificaties Xing Ya en Wu Wen

Auteur: Jet Bakels | Uitgeverij: Rubinstein | 9789047622918 | 28 pagina’s | april 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Xing Ya en Wu Wen gaan logeren
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.