Zijn we weer vriendjes: een boek over ruzie en goedmaken.

In elke vriendschap komt wel eens ruzie voor. Waar het er bij kinderen soms heel heftig aan toe kan gaan, zijn ze ook weer super snel vriendjes. Bij volwassenen is het soms een stuk lastiger om elkaar te vergeven en te vergeten. Want dat laatste is nog wel het belangrijkste eigenlijk. In zijn we weer vriendjes hebben beer Max en Das Joris  ook ruzie. 

zijn we weer vriendjes

Zijn we weer vriendjes

Max en Joris weten niet eens meer waarom ze ruzie hebben. Maar beiden zeggen ze geen woord meer tegen elkaar. Via hun vrienden praten ze tegen elkaar en die vrienden hebben daar wel genoeg van! Ze zijn gewoon moe van hun ruzie.

doorgeefverhaal

In het boek zullen we weer vriendjes zijn ontstaat een doorgeefverhaal van het ene vriendje naar het andere vriendje en het verhaal wordt alsmaar gekker en anders. Als geit tenslotte tegen Max zegt dat Joris het weer goed wil maken komt het weer goed! De twee vriendjes knuffelen elkaar weer stevig en zullen er nooit meer achter komen waarom de ruzie eigenlijk was ontstaan. Ze hebben elkaar vergeven!

Doorgeefverhaal

Heb jij een paar oudere peuters of werk je met kleuters dan is het altijd erg leuk om een doorgeefverhaal te vertellen met de kinderen. Waarin ze natuurlijk zo zacht mogelijk moeten fluisteren, maar wel weer zo duidelijk mogelijk zodat de ander goed kan verstaan wat ze zeggen. En dat is bij kinderen best nog wel lastig hoor!

Bij peuters begin je natuurlijk met makkelijke zinnen met een paar woorden. Misschien leuk in een thema waar je mee werkt. Bij kleuters kun je al een lange zin maken met wat moeilijke woorden erin.

Wat vinden wij er van?

Afgezien van het verhaal wat voor alle kinderen, en stiekem ook volwassenen, enorm aanspreekt staat Zullen we weer vriendjes zijn vol met leuke dieren en is het prachtig geïllustreerd.

Als gastouder is het voor de jonge kinderen leuk om met de dieren in de weer te zijn en de dieren geluiden. En voor de oudere kinderen spreekt het verhaal aan. Want ze zijn allemaal wel eens boos geweest op elkaar en op andere vriendjes en vriendinnetjes. En de beste manier om dat goed te maken is duidelijk met een KNUFFEL!

Specificaties zijn we weer vriendjes

Auteur: Katja Reider | Uitgeverij: de Vier Windstreken | 9789051166002 | 32 pagina’s | juni 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie flapjesboek geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zoekboek

hoofd Zijn we weer vriendjes
Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.