Zinglish een tweetalig concept van Kleuteruniversiteit

Zinglish is een groot dik boek met een cd die op een unieke manier liedjes zingen met Engels leren combineert. Van elk liedje is er een Nederlandse en een Engelse versie gemaakt. Na een aantal keren de cd gehoort te hebben kon dochterlief al flink wat liedjes mee zingen!

Zinglish voor kleuters en oudere kinderen

zinglish

Door de unieke combinatie van afbeeldingskaarten, beweging, spel, drama en zang is het een feest voor kinderen en hun ouders/ leerkrachten/ pedagogisch medewerkers om met Zinglish aan de gang te gaan. De 28 liedjes en bijbehorende lessuggesties gaan over de dagelijkse routines in de klas of groep. Van de kleuren leren, aankleden, eten en drinken, verjaardag vieren en feestdagen.

Al het lesmateriaal die bij het boek hoort kun je vinden op www.zinglish.nl Hiervoor moet je wel even inloggen en dat kan echt alleen als je het boek zelf hebt aangeschaft! Ook kun je hier nog eens alle liedjes downloaden. Handig voor je smartboard 😉

Het idee van Zinglish

Als eerste wordt het Nederlandse lied aangeboden. Vergezeld van aanvullende activiteiten als spel, dans, drama en opdrachten. Hebben ze dit onder de knie dan bied je het Engelse liedje aan. Op een heel speelvolle manier leren ze hun Engelse woordenschat uit te breiden.

In Zinglish worden er 3 soorten liedjes gebruikt. De dagelijkse deuntjes voor terugkerende routines. De leerliedjes die passen bij de ontwikkelingsfase van jonge kinderen. En liedjes rondom thema’s als de seizoenen en feestdagen.

Met behulp van de lessuggesties worden kleuters op een leuke effectieve manier uitgedaagt om mee te doen op hun eigen niveau. Van meedansen tot aan echt meezingen met de tekst en deze ook begrijpen.

Bij elk liedje staan introductiemethoden, lesactiviteiten en suggesties. Zinglish is zeer geschikt voor het onderwijs. Maar ze kunnen ook zeker thuis geluisterd en gezongen worden.

Muziekinstrumenten

zinglish

Achter in het boek van Zinglish staan van alle liedjes ook de muzieknotaties. Mocht je bijvoorbeeld met de blokfluit, gitaar of piano mee willen spelen. Ook staan er bij een aantal liedjes tips om muziekinstrumenten te gebruiken. Bijvoorbeeld bij het lenteliedje, is het leuk om 3 groepen muziekinstrumenten te hebben. Trommels, tikinstrumenten en schudinstrumenten.

zinglish

Bij sommige liedjes kan er ook goed mee worden bewogen op de muziek met kleine instructies. Mijn tip leer ze echt goed eerst het liedje in het Nederlands met de bijbehorende bewegingen. Biedt daarna het Engelse liedje aan. Dit om frustatie bij beide partijen te voorkomen 😉

Kleuteruniversiteit

Zinglish is ontstaan uit een tweetalig concept van Kleuteruniversiteit en bundelt de krachten van drie specialisten op het gebied van jonge kinderen. Vakdocent muziek en liedjesmaker Jeroen Schipper (bekend van onder andere zijn liedjes voor Sesamstraat). Engels en muziek Sanne Ramakers ( oprichters kleuteruniversiteit en jufsanne.com) en drs. Marlijn van Kempen (thuis in Engels). De kleurrijke illustraties zijn van Margot Senden.

Zinglish is, naar mijn mening, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar die meertalig worden opgevoed. Of voor kinderen vanaf 4 jaar die voor het eerst kennis maken met de Engelse taal.

Specificaties Zinglish

zinglish

Uitgeverij Clavis | Auteurs Jeroen Schipper, Marlijn van Kempen en Sanne Ramakers | 9789044834031 | januari 2019 | 128 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.