Zoals sneeuw valt, een roman waar je je hart aan verliest

Zo af en toe vind ik het leuk om mezelf uit te dagen buiten mijn gebruikelijke genre te lezen. En als dat boek dan in zo’n betoverende editie verschijnt als Zoals sneeuw valt dan is deze uitdaging snel aangenomen. Dus toen ik het pakketje van uitgeverij A.W. Bruna opende en er sneeuwvlokjes uit dwarrelde was ik direct verkocht. En al snel had ik door dat ik weleens een heel bijzonder verhaal in handen zou kunnen hebben…

Zoals sneew valt

Zoals sneeuw valt samenvatting

Een hart zo wit als sneeuw. Een liefde zo heftig als een storm. Een geheim om mee het graf in te nemen…

Ivy groeit op tussen bevroren meren en ongerepte bossen, met de smetteloze sneeuw waar ze zo van houdt. Na een hartverscheurend verlies moet ze naar Californië verhuizen. Maar het lukt haar niet om alles wat ze moest achterlaten los te laten. De enige familie die Ivy nu nog heeft is haar peetvader John. Maar zijn zoon, Mason, is niet langer het lieve kleine jongetje van wie ze als kind foto’s zag. Hij is inmiddels volwassen en heeft de dreigende ogen van een wild dier. De eerste keer dat hij naar haar lacht – gevaarlijk, met zijn perfecte lippen opgetrokken – weet ze dat met hem in hetzelfde huis wonen niet makkelijk gaat worden. Mason wil haar niet in zijn huis en doet er alles aan om haar dit duidelijk te maken.

Terwijl Ivy probeert haar hoofd boven de ruige golven van haar nieuwe leven aan de oceaan te houden, blijven Canada’s ijzige geheimen haar achtervolgen. Ook al doet ze nog zo haar best om haar hart, wit als sneeuw, nog een keer te laten bloeien en zo de winterse kou te verjagen.

Auteur Erin Doom
Auteur Erin Doom

Bijna poëtisch geschreven

Wat is Zoals sneeuw valt ontzettend mooi geschreven. Er zijn echt verschillende momenten waarop de tekst gewoon bijna poëtisch aanvoelt. Dit boek laat mij zoveel emoties voelen terwijl ik lees. En dat vind ik echt heel erg bijzonder. Ik hou van deze schrijfstijl, want het verhaal voelt hierdoor heel dichtbij en levendig aan. Ik voelde de intense allesoverheersende pijn van verlies, de onzekerheid van de zoektocht naar wie je bent en de verwonderde ontdekking van hartstocht en liefde. Het plaatste mij in de schoenen van de zeventienjarige Ivy en liet mij met een glimlach terugdenken aan mijn eigen tienerjaren.

En natuurlijk ook grote complimenten aan vertaler Saskia Peterzon-Kotte, want deze vertaling leest alsof hij altijd zo bedoeld is. Ik heb echt met grote bewondering gelezen. Want ondanks dat ik het Nederlands soms wat beperkter vind in het omschrijven van onder andere gevoelens was daar in dit boek helemaal niets van te merken. Ik zou willen dat ik de dingen zo mooi kon zeggen als beschreven in dit boek.

1. De Canadese bladzijde 9
1. De Canadese bladzijde 9 uit Zoals sneeuw valt

Voor wie is Zoals sneeuw valt?

Dit is het eerste boek dat ik lees van auteur Erin Doom en ik wist dus niet zo goed wat ik kon verwachten. In mijn hoofd was dit echt een boek voor volwassenen, maar nu ik hem gelezen heb zou ik hem zeker ook aanraden voor young adults. In Zoals sneeuw valt volg je het leven van een zeventienjarig meisje. En al haar gevoelens en emoties worden zo mooi beschreven dat ik denk dat dit boek meiden van deze leeftijd enorm zal aanspreken. Mijn zeventienjarige zelf had dit boek ondanks mijn toen al voorliefde voor fantasy zeker prachtig gevonden. Net zoals mijn volwassen zelf dat nu ook vindt. Ik heb absoluut genoten van dit betoverende verhaal.

Het verhaal is een bijzonder mooie combinatie van romantiek en spanning. Zonder dat het eng is weet Doom je op het puntje van je stoel te houden. En dit komt doordat er een soort van spionage achtige gevoel vanuit gaat. Onder de wonderschone en ijskoude wereld van Canada ligt een geheim. Een geheim dat men koste wat het kost wil ontrafelen en precies dat levert een aantal onwijs spannende scenes op. Om nog maar te zijgen over de romantische spanning…

3. Het compromis bladzijde 41
3. Het compromis bladzijde 41 uit Zoals sneeuw valt

Canada & Californië

Auteur Erin Doom heeft in Zoals sneeuw valt de wereld met al zijn contrasterende pracht neer weten te zetten. De ijzige kou, de bevroren meren, de uitgestrektheid en de eenzaamheid van het leven van Ivy in Canada. En daarnaast de warmte, de ruigheid van de zee, de drukte en het samenzijn in Californië. Doom heeft een gave om niet alleen emoties te beschrijven alsof je ze zelf ervaart. Maar ook de omgeving en het landschap hebben vorm gekregen door haar woorden. En juist door het enorme verschil tussen Canada en Californië trekt mij dit nog meer aan. Beide zo verschillend maar op hun eigen manier prachtig. Zo verschillend is ook het leven van Ivy met op beide plekken hun wondermooie en ook de (intens) verdrietige momenten…

Betoverende editie

Toen ik het pakketje van uitgeverij A.W. Bruna openmaakt dwarrelde er letterlijk sneeuwvlokjes uit. Daarnaast was het ingepakt in bijpassend cadeaupapier. Het was echt zo enorm leuke verassing om te ontvangen!

En toen kwam uit dit cadeautje deze bijzonder mooie editie van Zoals sneeuw valt. De cover straalt gelijktijdig ijzige kou en een pure zachtheid uit. Daarnaast heeft dit boek een prachtig bedrukt boekblok dat dezelfde sfeer uit straalt. En hiermee is Zoals sneeuw valt een absolute must have voor in je boekenkast!

Wat vind ik van Zoals sneeuw valt?

In één woord, geweldig! Wat een betoverend mooi boek is Zoals sneeuw valt. Doom weet alles met prachtige woorden te omschrijven. Dit is denk ik iets dat je aan moet spreken, maar ik hou daar zeker van. Het geeft het verhaal en poëtisch gevoel. En dat past prachtig bij de ontluikende romantiek. Zoals deze beschreven werd voelde ik mij weer even zeventien en voor het eerst verliefd.

Naast waanzinnige romantiek brengt dit boek nog zoveel meer. Het is een verhaal over verlies en hartverscheurend verdriet. Ontdekken wie je bent en het aangaan van (nieuwe) vriendschappen. En daarnaast is het ook nog eens ontzettend spannend door een gevaarlijk geheim dat iedereen in handen lijkt te willen hebben.

Ik kan echt nog uren doorpraten over dit prachtige boek. Maar eigenlijk hoef ik alleen nog maar te zeggen dat je Zoals sneeuw valt vooral zelf moet gaan lezen. Ik ben er in ieder geval mijn hart aan verloren…

Zoals sneew valt
Digitaal geannoteerd

Leestips passend bij Zoals sneeuw valt

Bij StoerLeesVoer hebben we veel nog veel meer mooie en spannende boeken gelezen van uitgeverij A.W. Bruna. Nieuwsgierig? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Specificaties Zoals sneeuw valt

Auteur: Erin Doom | Vertaling: Saskia Peterzon-Kotte | Uitgever: A.W. Bruna | 28 maart 2024 | 496 pagina’s | 9789400517011 | Meer informatie over Zoals sneeuw valt kun je vinden bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij A.W. Bruna of online bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.