Zoek en ontdekboeken met vaar- en voertuigen

Met het thema van de kinderboekenweek Reis mee, is het niet gek dat veel van de boeken over voertuigen gaan. Zo ook deze zoek en ontdekboeken voertuigen. Eerder schreef Delicia al een review over het zoek en ontdekboek vliegtuigen.

zoek en ontdekboeken voertuigen

In deze blog vertel ik je graag meer over twee andere zoek en ontdekboeken.

Zoek en ontdekboek Varen!

zoek en ontdekboek voertuigen

Iedereen verzamelen, we varen uit! In dit zoek en ontdekboek voertuig ga je een dag aan boot bij de Louise. Dat is een motorschip. De kapitein van het schip heet Nate. De bemanning heet alle passagiers van harte welkom.

In het zoek en ontdekboek kun je op zoek naar veel verschillende dingen. Kun jij bijvoorbeeld een verstekeling vinden? Of iemand die pech onderweg heeft? Ook kun je op zoek naar allerlei soorten vaartuigen, schapen aan boord van een schip en nog veel meer!
Ook leer je hoe het binnenste van een schip eruit ziet.

Daarnaast kun je meer dan 20 personen volgen en 5 dieren. Zo merk je dat dit boek niet 1 verhaal is, maar tientallen verhalen tegelijk.
Dit boek is een zoek en ontdekboek over voertuigen die je niet snel weglegt. Zelfs als volwassene kun je hier uren zoet mee zijn.

Let op! zonder tekst.

De illustraties van Peter Knorr zijn mooi getekend en deden mij denken aan een puzzel van Van Haasteren.

Waar is de blauwe auto?

zoek en ontdekboek voertuigen

In de stad is altijd wat te beleven. Als er een poes in een boom zit, dan moet de brandweer uitrukken. De gele grijper heeft op de bouwplaats een schat gevonden en bij het tankstation is het super druk. Maar er is nog veel meer te zien. Een botsing op de snelweg en politie. Overal is de blauwe auto van Finn erbij. Kun jij de blauwe auto vinden?

In dit boek vind je bijna alle voertuigen die je in en rond de stad kunt vinden. Alleen de tram, trein en vliegtuig lijken te ontbreken. Op elke pagina vind je ronde gaten die al wat laten zien van de volgende pagina.

Zie jij ook de aliens op sommige pagina’s? Probeer maar eens te ontdekken wat er met de rode bal gebeurt. Of zoek de clown.
Hoeveel poezen tel jij? En hoeveel muizen? Ook zijn er nog meer dieren te vinden!
Verder kun je op zoek naar bijzondere voertuigen, kijken wat er gevonden is op de bouwplaats. Je kunt bekijken welk dier er achter het stuur in de file zit. Of je kijkt of je het seizoen op de laatste plaat kunt ontdekken.

Een leuk boek om interactief voor te lezen.

Specificaties Varen!

Auteur: Doro Göbel | Uitgever: Ploegsma | 9789021678290 | maart 2018 | 14 pagina’s | meer informatie vind je hier

Specificaties waar is de blauwe auto?

Auteur: Joachim Krause | Uitgeverij Holland | 9789025111854 | augustus 2012 | 16 pagina’s | meer informatie vind je hier

Meer zoek en ontdekboek voertuigen

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.