Zoekboek Rik en de Sint, een boek voor kinderen die meer willen dan alleen zoeken

Ken jij de zoekboeken van Liesbeth Slegers al? Heerlijk themaboeken waar je op elke bladzijde dingen moet zoeken. Mijn kinderen vinden het geweldig en regelmatig gebruik ik deze boeken in de klas. Toen ik zoekboek Rik en de Sint voorbij zag komen wilde ik die heel graag hebben. Themaboeken zijn altijd welkom tijdens de sinterklaasperiode. Deze al helemaal! Ideaal voor de jonge kinderen die leren tellen!

Rik en de Sint voorkant

Rik en de Sint is meer dan een zoekboek

Je hebt zoekboeken waar je alleen dingen moet zoeken. Die zijn ook ontzettend leuk, maar zoekboeken met dat beetje extra vind ikzelf nog veel leuker. Ik heb al verschillende zoekboeken mogen reviewen, dus ik kan ze ook goed vergelijken. Zoekboek Rik en de Sint is meer dan alleen een zoekboek. Naast het zoeken van de voorwerpen is het eigenlijk ook gewoon een leuk prentenboek met een sinterklaas verhaal. Daarnaast staan er onder aan de bladzijdes telopdrachten, extra zoekopdrachten en interactieve vragen. Dus veel meer dan alleen een zoekboek.

Sinterklaas komt bijna!

Rik is blij, want binnenkort komt Sint op bezoek en brengt hij cadeautjes. Ook Riks poes Sam is van de partij. Maar zoals altijd heeft ze zich verstopt en moet jij haar zoeken. Rik maakt een tekening en de pieten zijn aan het trainen in Spanje. Je ziet het verhaal van het begin tot het einde. Erg leuk om voor te lezen. Zeker tijdens de sintperiode. Volg Sint en zijn pieten, én zie hoe Rik het beleefd in Zoekboek Rik en de Sint.

Geweldige illustraties van Liesbeth Slegers

De illustraties van Liesbeth Slegers in Zoekboek Rik en de Sint spreken jonge kinderen altijd aan. Vooral het kleurgebruik. Lekkere felle kleuren. Ik hou ervan. En dat is bij Rik en de Sint niet anders. Aan de plaatjes kan je eigenlijk al zien dat het bij Liesbeth vandaan komt. Op de platen is er genoeg te vinden, dus je kan ook zelf opdrachten verzinnen of de pagina bespreken. Je raakt in ieder geval niet uitgesproken. Althans mijn kinderen niet. Elke keer dat we het boek pakten, zagen ze weer wat nieuws.

Extra tips voor bij Rik en de Sint

Niet alleen mijn kinderen vinden dit Zoekboek Rik en de Sint een erg leuk boek. Ook de kleuters en mijn groep 2 vragen naar dit boek wanneer Sinterklaas in het land komt. Je kan er namelijk zoveel mee. En daarom wat extra tips voor bij dit boek.

  • Vraag kinderen zelf een verhaal te bedenken bij de plaatjes. Goed voor de actieve woordenschat.
  • Speel ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Dit kan eerst natuurlijk met een kleur, maar daarna kan je het doen door ze het voorwerp te laten omschrijven.
  • Opdrachten na aanleiding van een pagina. Na het voorlezen van een pagina kan je de kinderen een opdracht geven. Bijvoorbeeld maak net als Rik een mooie tekening voor de Sint. Of bedenk wat de pieten allemaal moeten oefenen.
  • Speel het verhaal na of een gedeelte ervan. Hoe leuk is het om dit na te spelen. Vooral als je verkleedspullen hebt. Succes verzekerd!
Zoekboek Rik en de Sint

Specificaties Zoekboek Rik en de Sint

Auteur: Liesbeth Slegers | standaard uitgeverij | 9789002234781 | september 2010 | 32 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.