Zomer op De Oorsprong – een geweldige feelgood over romantiek en de krachtige liefde tussen paarden en mensen

Ken je de term paardencoaching? Ikzelf vind paardencoaching een mooi, magisch iets. Paarden voelen mensen heel goed aan en kunnen er ook heel goed voor zorgen dat mensen in hun nabijheid rustig worden. Maar in bepaalde situaties kunnen paarden ook wat heftiger reageren. Dit kan gebeuren als er bijvoorbeeld spanningen zijn tussen mensen die ook dichtbij het paard staan. Paarden reageren op je ademhaling, energie en lichaamshouding. Dit kun je goed teruglezen in dit boek en je leest hoe de personages te weten komen waarom dat paard op een bepaalde manier reageerde. Daarnaast kan paardencoaching ook erg goed helpen bij faalangst. Ik ben al een aantal jaar geboeid door paardencoaching en ik vind het heerlijk om daarover heerlijke fictieboeken te lezen. Liefst nog in combinatie met romantiek. Toen ik de mogelijkheid kreeg om Zomer op De Oorsprong te lezen, greep ik die kans dan ook met beide handen aan.

Zomer op De Oorsprong voorkant

Waar gaat Zomer op De Oorsprong over?

Paardencoach Gwen is, na onverwacht op straat te zijn gezet, dolblij als ze een tijdelijk onderkomen vindt op boerencamping De Oorsprong. In ruil voor het stallen van haar twee paarden, helpt ze Jason Veldman, de campingbeheerder, om er voor de gasten een fantastische vakantie van te maken. Een gezamenlijk pijnlijk verleden stelt hun samenwerking voortdurend op de proef…

Amber kampeert op diezelfde boerencamping, in de hoop er ontspanning te vinden voor haar autistische broertje Tim. Ze heeft alleen niet gerekend op het heftige weerzien met haar vroegere vriendin Gwen en haar ontluikende gevoelens voor Jason. In plaats van een oase van rust, verandert de camping in een oord waar emoties en onderlinge spanningen steeds hoger oplopen… Daarnaast draagt Amber een groot geheim met zich mee…

Zomer op De Oorsprong achterkant

Autisme

In Zomer op De Oorsprong lees je over een jongetje, Tim, die autisme heeft. Zijn gedrag is voor mij heel herkenbaar. Ik ben er zelf nooit officieel op getest, maar er zijn wel vermoedens van mensen in mijn omgeving dat ik dat zou kunnen hebben. Wel weet ik dat ik hoogsensitief ben. Dit houdt in dat ik snel overprikkeld kan raken. Bij iedereen laat hoogsensitiviteit zich anders zien. Bij mij uit het zich onder andere in dat ik slecht tegen drukte en veranderingen kan. Ikzelf kan mijn rust terugvinden door lekker in een goed boek te duiken en vaak ook door bij de paarden te zijn.

Ook lees je over Elin. Gwen laat Elin met haar paarden, vooral met Hope, werken. Ik herken mij ook heel goed in Elins doen en laten. Bij Elin is niet bekend wat ze heeft. Dit kan ook autisme zijn, maar ook hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit (of hooggevoelig). Gwen mag daarin geen diagnose stellen. Ondanks dat je niet weet wat Elin heeft, lees je wel hoe Gwen Elin dingen met haar paarden laat doen en hoe rustig zij er van wordt. Gwen bereikt met haar paardencoaching dus een hoop en dat is heel mooi om te lezen. En er is 1 groot doel wat in Zomer op De Oorsprong ook door paardencoaching wordt bereikt. Maar ook Tim groeit flink op De Oorsprong. Hij behaalt meerdere overwinningen door de hulp van de mensen van de camping en 1 hele speciale gast.

bladzijde proloog

Mijn leeservaring van Zomer op De Oorsprong

Zomer op De Oorsprong is een heerlijke feelgoodroman waarin vriendschap, liefde en paardencoaching centraal staat. Er zijn veel onderlinge spanningen tussen bepaalde personages. Deze spanningen worden heel goed en geloofwaardig beschreven. Ook de stukken over paardencoaching zijn erg mooi en soms bijna tranentrekkend. De combinatie van de romantiek en spanningen onderling tussen personage de scenes over paardencoaching, maken Zomer op De Oorsprong echt een boek die je zeker een keer gelezen moet hebben.

Monique van Goozen heeft een prettige schrijfstijl. Het is makkelijk te lezen en gebruikt geen lastige woorden of lange zinnen.

bladzijde hoofdstuk 1

Wie is Monique van Goozen?

Monique van Goozen is geboren in 1964, komt oorspronkelijk uit Apeldoorn maar woont al vele jaren met haar gezin in Alkmaar. Na haar middelbare school in Deventer heeft ze diverse opleidingen binnen de verpleegkunde gevolgd, waaronder die van docent. Sinds 2010 werkt ze in het reguliere onderwijs als begeleider van kinderen met een speciale ondersteuningsbehoefte, waaronder het downsyndroom. Tegenwoordig combineert ze die baan met haar praktijk StapsgeWIJS, waar ze met behulp van haar paarden kinderen coacht om beter te leren ontspannen en communiceren, onder andere volgens de Horse Boy Method.

Andere boeken geschreven door Monique van Goozen

Hink-Stap-Leef! trilogie

  1. Tweesprong* (2018)
  2. Sprong in het diepe* (2019)
  3. De zon sprong aan* (2020)
bladzijde hoofdstuk 2

Specificaties Zomer op De Oorsprong

Auteur: Monique van Goozen | Uitgeverij: Ellessy | November 2022 | 309 pagina’s | 9789464495782 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing

Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.