Zonder angst – een thrillerdebuut vol angst

Een nieuw boek van uitgeverij De Crime Compagnie, daar kan ik enorm naar uit kijken! Tot nu toe heb ik alleen maar fijne thrillers gelezen van deze uitgever. De kerstvakantie is net begonnen, dus Zonder angst komt al geroepen. Ik duik meteen met dit boek op de bank. In één adem heb ik het verhaal gelezen. Dat ik niet kan stoppen is meestal een heel goed teken. Ik vertel jullie graag meer over dit thrillerdebuut van Inge van Prooijen.

Zonder angst

Zonder angst

Cleo runt als kunstzinnig therapeut haar eigen praktijk genaamd Monsters onder mijn bed. Ze helpt cliënten van haar angsten af. Als de jonge studente Julia in een sessie laat doorschemeren dat ze in de gaten gehouden wordt, vraagt Cleo zich af of alle angsten van het meisje wel ingebeeld zijn. Het ontmaskeren van Julia’s stalker wordt steeds meer een obsessie voor Cleo. Hoe ver mag je als therapeut gaan om te helpen?

Een fijne weglezer

Zoals ik al zei, ik heb Zonder angst in 1 ruk uitgelezen. Dit komt omdat het heerlijk vlot geschreven is. Geen ingewikkelde verhaallijnen, niet te veel personages en met genoeg plotwendingen. Dit zorgde er echt voor dat ik in een leesflow kwam. Het verhaal pakte mij wel, ondanks dat ik het niet heel erg spannend vond.

Soms weet je bij een thriller al hoe het gaat aflopen. Dit is bij Zonder angst zeker niet het geval. Ik vond dan ook het eind van dit boek het meest sterk. De wending die het verhaal daar nam, maakte het hele boek iets gelaagder. Dit verbaasde mij wel wat, omdat ik de rest van het boek wat vlak vond. Ik heb mij hier overigens niet aan gestoord, omdat ik echt zin had in een boek waarin ik kon wegduiken zonder dat ik daar heel erg mijn hersenen over hoefde te kraken. Ik zat helemaal in het verhaal van Cleo en ik kon mij haar keuzes best goed voorstellen. Ook al voelde je aan alles dat dit eigenlijk haar boekje te buiten ging.

Inge van Prooijen

Inge van Prooijen is zelf werkzaam in de GGZ. Ze heeft ervaring in de psychiatrie en verslavingszorg en is nu aan het werk als praktijkondersteuner GGZ in een huisartsenpraktijk. Deze achtergrond is goed merkbaar in haar thrillerdebuut Zonder angst. Ze schrijft gedegen over de werkzaamheden van een therapeut. Ik heb echt genoten van de passages waarin de intervisie is beschreven. Hierin krijgt het ‘stemmetje’ dat in mijn hoofd klinkt als oordeel over Cleo een gezicht in de collega’s die haar een spiegel voorhouden. Erg goed gedaan.

Wat Inge ook sterk heeft gedaan zijn de ‘hij’ en ‘zij’ hoofdstukken. In het begin heb je niet goed door wie dit precies zijn en gedurende het ‘hoofdverhaal’ zitten er subtiele (en minder subtiele) verwijzingen in. Zoals gezegd blijft het verhaal lekker weglezen en dan komt omdat er niet te veel van dit soort hoofdstukken zijn toegevoegd. Ik vind de balans hierin precies goed.

Dit genre boeken wordt volgens mij heel graag gelezen net voor het slapengaan en op momenten van ‘me-time’ zoals dat zo mooi genoemd wordt. Zonder angst is daar uitermate geschikt voor. Is het een verhaal dat mij de rest van mijn leven bijblijft? Nee, dat zeker niet. Is het een fijne vervanger van een avond bingewatchen op Netflix? Dat absoluut!

Specificaties Zonder angst

Auteur: Inge van Prooijen | Uitgever: De Crime Compagnie | januari 2023 | 300 pagina’s | 9789461096807 | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.