Zonnevangers Het geheime verbond: een eerste deel van deze magische wereld

Altijd wel eens in een fantasiewereld willen zijn, leren vliegen of de baas kunnen zijn over de tijd? Ga mee op avontuur met Alma door de twee werelden. Ontdek de magische wereld van zonnevangers en kom erachter wat Het geheime verbond is en of zij de wereld kunnen redden.

Zonnevangers, het geheime verbond

Alma, de nieuwe zonnevanger

Alma is een schoolgaand meisje en moet steeds opnieuw wennen aan de middelbare school. Niet vanwege de omgeving of leerkrachten, maar door het vele verhuizen. Haar vader, Simon, wordt vaak overgeplaatst naar nieuwe vestigingen waardoor zij weer naar een nieuwe school moet. Als gevolg hiervan heeft zij weinig vrienden en zit ze vaak alleen tijdens de pauzes. Je kan wel stellen dat het leven van Alma niet heel bijzonder is. Tot op een dag Alma ontdekt dat zij een zonnevanger is en niet zomaar één. Zij bezit een bijzondere gave waar weinig zonnevangers van af weten. Hoe moet zij hier mee omgaan en wat heeft het geheime verbond met haar te maken? Lees het nu in Zonnevangers, Het geheime verbond.

Zonnevangers, het geheime verbond

Zonnevangers en Het geheime verbond

De zonnevangers hebben een bijzondere gave wat niet ieder mens bezit. Zij kunnen de tijdsdraden van het leven vastpakken en daarmee een hoop invloed uitoefenen. Zo kunnen ze in de tijd vooruit reizen en alles in de ‘normale’ wereld langzamer laten verlopen. Een handige uitvinding, je laat de tijd in de echte wereld langzamer lopen en gaat zelf in een snellere versnelling. Zo heb je meer tijd om je kamer op te ruimen en ontloop je de straf als het niet voor 5 uur was opgeruimd.

Aan deze bijzondere gave zitten ook gevaren en consequenties. Grootminister Gabrielle Grubel let streng op de zonnevangers en regeert met strenge wetten en regels. Wie hier niet naar luistert verdwijnt en komt niet meer terug.. Het geheime verbond is bezig met een plan en hebben Alma hierbij nodig. Het enige probleem voor dit verbond is dat Alma vaak onvindbaar is vanwege de vele verhuizingen. Zijn ze nog op tijd en kan Alma hen helpen, lees het nu in Zonnevangers, Het geheime verbond!

Ontmoeting

Een magische uitgave met enthousiaste mening

Tijdens een lezing over kinderboeken en leesplezier worden er vaak nieuwe boeken voorgesteld die momenteel populair zijn om verschillende redenen. Zo werden ook deel 1 en deel 2 van de zonnevangers tentoongesteld. Mijn oog valt direct op zonnevangers, Het geheime verbond. Dit komt voornamelijk door de mysterieuze voorzijde wat mijn aandacht blijft trekken.

Na afloop van de lezing heb ik al besloten om beide delen aan te schaffen. Eerst om zelf te lezen en vervolgens in mijn boekenkast in de klas te plaatsen. De mysterieuze gang met vele boeken op de achtergrond, een imposante wereldbol met gloed en bijzondere rode stipjes roepen vraagtekens op. Wat heeft die mysterieuze gloed rond de wereldbol en rode bolletjes te betekenen? En is er een magische bibliotheek met nog meer boeken, na het lezen van de achterzijde van Zonnevangers, Het geheime verbond ben ik nieuwsgierig geworden.

Zonnevangers, het geheime verbond

Eenmaal begonnen met lezen kon ik niet meer stoppen in Zonnevangers, Het geheime verbond. Het is een erg fijne manier van schrijven waardoor het lekker en vlot wegleest. De verschillende emoties van Alma worden uitgelicht waardoor je goed in de hoofdpersoon van het boek kan verplaatsen. Tevens leer je ook de andere personages in het boek kennen omdat hun gedachten en gevoelens ook zijn beschreven. Een hoofdstuk eindigt steeds met een gebeurtenis waarbij veel spanning is, iets wat nog niet is afgesloten opgelost waardoor je graag wilt doorlezen.

Ontmoeting

Specificaties Zonnevangers, Het geheime verbond

Auteur: Ida Tufte Michelsen | Vertaler: Rymke Zijlstra | Uitgever: De Fontein | december 2021 | 288 pagina’s | 9789026157783 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Zonnevangers, het geheime verbond
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.