Zugether – een creatief boek over de kracht van verbinding

Zugether is een mooi en creatief boek van David de Kock en Arjan Vergeer. Misschien ken je de auteurs wel van 365 dagen succesvol? Met deze beweging willen zij Nederland het gelukkigste land ter wereld maken. Dat doen ze via boeken, seminars, meditatie en allerlei online activiteiten. Er zit veel positieve energie bij beide heren, en ook in Zugether vind je dat terug. En mocht je denken; ‘wat een raar woord dat Zugether, het zegt me niks’: dat klopt! Zugether is een zelfbedachte term, wat staat voor zusammen en together. Een nieuw woord wat verbinding uitstraalt. Want daar draait dit boek om.

Zugether

Verbinding

Zugether draait om verbinding. Op allerlei manieren kun je je beter voelen en/of je leven verbeteren. Of het nu gaat om therapie, een ijsbad of meditatie. Maar wat echt helpt volgens de auteurs, en vaak ook ‘achter’ de verschillende mogelijkheden ligt, is verbinding. Verbinding met jezelf, met anderen, met de wereld zelfs! In onze individualistische cultuur en ook maatschappij die gericht is op scoren en (eigen) succes lijkt de verbinding soms ver weg. In Zugether staan allerlei oefeningen, inspiratie en tools om de verbinding weer te herstellen en te vergroten.

Van lezen naar actie

De 25 lessen en oefeningen in Zugether zijn heel uiteenlopend. Zugether is meer dan een boek eigenlijk Je kunt je via een QR code in het boek aanmelden voor nog meer online informatie. Maar in het boek zelf kun je ook al goed aan de slag. Bijvoorbeeld met het in kaart brengen van jouw sociale netwerk: wie zitten er allemaal, van wie krijg je energie en met wie is het lastiger? Een ander hoofdstuk gaat over het familiesysteem waar je onderdeel vanuit maakt, en weer een ander over de zes liefdestalen. Zo ga je in Zugether allerlei aspecten langs van je leven, waarin inderdaad verbinding (of juist geen/moeilijke verbinding) een rol speelt.

Zugether

Zugether

Zugether leest, net als de andere boeken van de Kock en Vergeer, makkelijk weg. Terwijl de thema’s waar het over gaat erg belangrijk zijn in je leven. Het is echt een werkboek, als je ermee aan de slag gaat, haal je er het meeste uit. Wat ik erg leuk vind aan dit boek (en wat ook afwijkend is van de eerdere boeken) is dat het heel creatief is. Het leeslintje kun je gebruiken als een armbandje, als herinnering aan de verbinding. En er zitten zelfs bloemblaadjes in Zugether, erg grappig. Zo is het een mooi werkboek, wat uitnodigt om aan de slag te gaan. Een aanrader, door het lezen zelf voel je je al in verbinding met de beweging die de auteurs aanjagen.

Arjan Vergeer

Specificaties Zugether

Auteur: David de Kock en Arjan Vergeer | Uitgever: Maven | November 2022 | 9789493213357 | 220 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bij bol.com of op 365 dagen succesvol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing

Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.