KBW16: Zullen we spelen Bout? – Nicole de Cock, een echte aanrader

De kinderboekenweek is in volle gang en hier wordt er volop voor gelezen uit de boeken met thema voor altijd jong. Een van de favorieten van de kinderen die wij mochten reviewen is Zullen we spelen, Bout? Een echte aanrader moet ik zeggen. 

Zullen we spelen, Bout?

Alleen de titel Zullen we spelen, Bout is al leuk. Van het woord Bout denkt mijn hoofd gelijk stout omdat dat zo lekker rijmt maar Bout is helemaal niet stout. Hoe makkelijk het ook zou zijn om daar op te rijmen heeft de schrijfster Nicole dit niet gedaan.

kinderboekenweek zullen we spelen bout

Spelen is iets wat kinderen MOETEN doen. Ja moeten want veel te vaak wordt vergeten dat kinderen gewoon lekker hun eigen gang moeten gaan en niet de hele dag van alles anders moeten doen. Hier geldt ook de regel willen ze meedoen met knutselen leuk, maar stellen ze de vraag: zullen we spelen dan is dat ook goed!

Oud of jong? Het maakt niet uit

kinderboekenweek zullen we spelen bout

Bout en Moertje gaan opa en oma spelen. Maar hoe gaat dat eigenlijk?

Het moraal van Zullen we spelen, Bout is eigenlijk dat het niet uit maakt of je jong bent of oud. Spelen is leuk! Koekjes bakken en opeten is leuk, Buiten zijn is leuk, slapen is leuk, foto’s kijken is leuk, schilderen is leuk, timmeren en breien is leuk. Het maakt gewoon niet uit of je jong bent of oud.

Opa en oma zullen we spelen

Zo vraag ik de kinderen vaak tijdens het voorlezen uit Zullen we spelen, Bout of zij ook wel eens gaan wandelen met hun opa en oma of een mooi schilderij maken of mooie kleurplaat. Doet oma dan ook mee? Of kijkt oma hoe mooi jij het kan? Of helpen ze opa wel eens met klussen? En de lekkere koekjes van oma opeten?

Slaapt opa wel eens in zijn luie stoel en mag jij dan op schoot mee slapen? Of ga jij wel eens met opa en oma een dagje op stap?

Het boek nodigt uit tot vragen stellen aan de kinderen en biedt op deze manier heel veel interactie.

Specificaties zullen we spelen Bout?

Schrijver: Nicole de Cock | Uitgeverij: Unieboek Spectrum | 9789000351947 | september 2016 |  32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.