Zullen we spelen Bout? Een speels prentenboek met dieren

De kinderboekenweek is in volle gang en hier wordt er volop voor gelezen uit de boeken met thema voor altijd jong. Een van de favorieten van de kinderen die wij mochten reviewen is Zullen we spelen, Bout? Een echte aanrader moet ik zeggen. 

Zullen we spelen, Bout?

Alleen de titel Zullen we spelen, Bout is al leuk. Van het woord Bout denkt mijn hoofd gelijk stout omdat dat zo lekker rijmt maar Bout is helemaal niet stout. Hoe makkelijk het ook zou zijn om daar op te rijmen heeft de schrijfster Nicole dit niet gedaan.

Spelen is iets wat kinderen MOETEN doen. Ja moeten want veel te vaak wordt vergeten dat kinderen gewoon lekker hun eigen gang moeten gaan en niet de hele dag van alles anders moeten doen. Hier geldt ook de regel willen ze meedoen met knutselen leuk, maar stellen ze de vraag: zullen we spelen dan is dat ook goed!

zullen we spelen bout

Oud of jong? Het maakt niet uit

Bout en Moertje gaan opa en oma spelen. Maar hoe gaat dat eigenlijk?

Het moraal van Zullen we spelen, Bout is eigenlijk dat het niet uit maakt of je jong bent of oud. Spelen is leuk! Koekjes bakken en opeten is leuk, Buiten zijn is leuk, slapen is leuk, foto’s kijken is leuk, schilderen is leuk, timmeren en breien is leuk. Het maakt gewoon niet uit of je jong bent of oud.

Opa en oma zullen we spelen

Zo vraag ik de kinderen vaak tijdens het voorlezen uit Zullen we spelen, Bout of zij ook wel eens gaan wandelen met hun opa en oma of een mooi schilderij maken of mooie kleurplaat. Doet oma dan ook mee? Of kijkt oma hoe mooi jij het kan? Of helpen ze opa wel eens met klussen? En de lekkere koekjes van oma opeten?

Slaapt opa wel eens in zijn luie stoel en mag jij dan op schoot mee slapen? Of ga jij wel eens met opa en oma een dagje op stap?

Het boek nodigt uit tot vragen stellen aan de kinderen en biedt op deze manier heel veel interactie.

Specificaties zullen we spelen Bout?

hoofd Zullen we spelen Bout?

Schrijver: Nicole de Cock | Uitgeverij: Unieboek Spectrum | 9789000351947 | september 2016 |  32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.