Back to basics in leiderschap, een leider zonder lijden

Back to basics in leiderschap is een praktisch boek met 18 skills die je als leidinggevende helpen te leiden. In plaats van de lijden. Michel de Coster, coach van leidinggevenden, schreef dit boek om handvatten te geven zodat leidinggevenden zich ontwikkelen. Hij zegt namelijk: leidinggeven is een van de moeilijkste dingen die er is, maar het is ook echt een vak. Veel leidinggevenden zitten toch nog op de stoel van de mensen die ze aansturen. Ze zitten soms eerder in de weg dan dat ze hun team managen en coachen. Terug naar de basis van het leidinggeven dus!

Back to basics in leiderschap

18 basisvaardigheden

In Back to basics in leiderschap benoemt de Coster 18 vaardigheden die een leidinggevende moet hebben. Het boek wil je prikkelen om aan de hand van de vaardigheden te kijken of en hoe goed je elke vaardigheid in de vingers hebt. En waar dus ook je eigen ontwikkelingspotentieel zit. Daarmee vraagt het boek sowieso al de 6e vaardigheid die genoemd wordt in Back to basics in leiderschap: een leider reflecteert. Als je dat kunt of doet, is dit een interessant boek om bij jezelf te rade te gaan: hoe doe ik dit zelf?

Andere basisvaardigheden die de Coster noemt zijn bijvoorbeeld het nemen van (snelle) besluiten, het vormen van een sterk team en het stellen van ambitieuze doelen. Heldere vaardigheden, ook niet onbekend. Maar de crux zit in het daadwerkelijk doen. Ook gaan de principes over het daadwerkelijk managen, in plaats van toch de expert zijn of in de controle schieten en alle details willen weten. Het mooie van de vaardigheden is dat ze divers zijn: over houding en gedrag, feitelijke actie en zelfreflectie.

Back to basics in leiderschap

Back to basics in leiderschap

Back to basics in leiderschap is een makkelijk leesbaar boek. Een boek wat handig is om in de boekenkast te hebben staan. Als je in je werk ergens tegen aan loopt, staat hier antwoorden in. Waar ligt mijn invloed, wat doe ik zelf niet goed, aan welke ‘knoppen’ kan ik draaien om weer een stap verder te komen? De Coster heeft een directe manier van spreken, wat voor mij prima is. Het is geschreven met voorbeelden vanuit het bedrijfsleven. Maar ook voor een leidinggevende in de zorg, zoals ik, goed te gebruiken.

Back to basics in leiderschap

Specificaties Back to basics in leiderschap

Auteur: Michel de Coster | Uitgever: Pelckmans | Juli 2022 | 9789464019339 | 198 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.