Bob Popcorn in Amerika – een nieuw avontuur

Op StoerLeesVoer hebben we al eerder 2 delen van Bob Popcorn mogen reviewen. Nu we hoorden dat er een derde deel van onze favoriete popcorn is uitgebracht: Bob Popcorn in Amerika, stonden wij natuurlijk te trappelen om deze te lezen! Want wat zou deze explosieve maiskorrel nu weer mee gaan maken?

bob popcorn in amerika

Naar de andere kant van de wereld met Bob Popcorn in Amerika

In het eerste deel van Bob Popcorn heb je Bob een beetje leren kennen. In het tweede deel ‘De Popcorn Spion‘ heb je kennis kunnen maken met andere belangrijke karakters. Dit derde deel gaat verder waar het verhaal gebleven is: Ellis, Dante en Bob Popcorn hebben iets belangrijks ontdekt. Bob is namelijk niet de enige levende maiskorrel! Er bestaan er nog meer, in Amerika. Daarom gaan ze op vakantie naar boer Bill. Hij woont vlakbij de popcornfabriek waar Bob vandaan komt. Het lukt ze daar al snel om de andere levende maiskorrels te ontdekken, maar ze komen erachter dat ze gevangen zitten! Coraline, de directeur van de popcornfabriek, heeft vervelende plannen met de maiskorrels. Ellis, Dante en Bob moeten ze redden!

Een vervolg in deze tijgerlezen serie

Bob Popcorn in Amerika is echt een vervolg in een serie. Daarom zou ik niet adviseren dit deel als losstaand boek te lezen, het is veel leuker om eerst de voorgaande delen te lezen, zo weet je beter waar het verhaal over gaat. Maar als je de voorgaande boeken hebt gelezen, zul je razendsnel weer in het verhaal zitten. De kleine, explosieve Bob kan soms een beetje chagrijnig zijn, soms een beetje egoïstisch, maar het is zeker een karakter dat je in je hart sluit! Bob Popcorn is grappig en vooral heel eenvoudig te lezen. Dat komt omdat dit boek uit de ‘Tijgerlezen‘ serie komt van Querido.

Wat is Tijgerlezen dan precies? Tijgerlezen is een serie kinderboeken die geschreven zijn met het idee om kinderen plezier te laten beleven aan het lezen. Dat staat voorop: niet het criteria van het AVI leesniveau. Wanneer kinderen enthousiast zijn over een boek, dat bijvoorbeeld spannend of grappig is, dan worden ze enthousiast van lezen. Deze boeken zijn eenvoudig te lezen. De zinnen zijn kort, er staat niet teveel tekst op een pagina, er wordt gebruik gemaakt van een groot lettertype én er staan veel supergrappige illustraties in. En toch heb je echt een ‘dik leesboek’ in de hand, zoals Bob Popcorn in Amerika. Zodat je als kind met leesmoeilijkheden niet met een dun boekje in je handen staat.

Bob Popcorn als karakter

Zoals ik hierboven al liet doorschemeren, is Bob Popcorn echt een grappig karakter. En ik ben waarschijnlijk niet de enige die dat vind. Bob heeft zelfs zijn eigen Instagram pagina! Ook is er een website van Bob. En als je niet genoeg kunt krijgen van die leuke kleine maiskorrel (wat ik me goed kan voorstellen), dan kun je daar terecht voor heel veel leuke activiteiten. Wat te denken van een kleurplaat of woordzoeker? Ook kun je daar een leuk voorbeeldje vinden om een strijkkraalfiguurtje van Bob te maken. Wij zijn in ieder geval enthousiast over Bob Popcorn in Amerika en kunnen niet wachten op een vierde deel! Wat zou Bob nu weer mee gaan maken?

Specificaties Bob Popcorn in Amerika

Auteur: Maranke Rinck | Illustraties: Martijn van der Linden | Uitgever: Querido | 9789045125855 september 2021 | 208 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.