KBW2017 Bot en botje, een griezel verhaal

Het thema van de kinderboekenweek is griezelen en dat kun je met dit boek van Janet en Allan Ahlberg wel waarmaken! Bot en Botje gaat over 2 geraamten en hun hond. Ze leven in een kelder en gaan op avontuur! Dat wordt griezelen……

Bot en Botje

Bot en Botje

Ten eerste is dit boek echt al helemaal geweldig door de kaft. De 3 geraamten en de titel die ook van botjes is gemaakt zijn namelijk Glow in the Dark! Vaste prik na het voorlezen van het boek is hier met zijn allen onder een donker kleed gaan zitten en naar de geraamten kijken. De ene keer tellen we de botjes, de andere keer roepen we keihard boe, en weer een andere keer laten we ouders schrikken als ze binnen komen. Dikke pret!

Maar nu het verhaal van Bot en Botje!

Bot en Botje

Bot, Botje en hun hond zijn 3 geraamten die in een donkere kelder onder een donkere trap in een donker huis in een donkere straat in een donkere stad op een donkere berg leven.

Ja op de eerste pagina komt het wordt donker(e) wel 22 keer voor. Een echte tongbreker dus neem van te voren goed een slok water!

Bot en Botje bedenken dat ze de hond gaan uitlaten in een donkere nacht. En dan ook graag iemand bang willen maken. Eenmaal aangekomen in het donkere park langs de donkere vijver naar de donkere speeltuin gaan ze schommelen en gooien de stok voor de hond. Deze bots tegen een bankje en valt in een berg botjes. Nu moeten ze hem weer in elkaar zetten en hier weten ze wel een leuk liedje voor!

Ze komen niemand tegen en besluiten naar de Dierentuin te gaan, maar daar slaapt ook iedereen behalve de botten-beesten. Ze zijn alleen wel bang voor de botten-krokodil.

Bot en Botje

Omdat Bot en Botje maar niemand tegenkomen gaan ze elkaar en de hond bang maken op weg naar huis. En dat doen ze!

Wat vind ik ervan?

Zowel ik als de kinderen vinden het een geweldig boek! De 2 jarigen krijgen er niet veel van mee nog, maar vanaf 3 jaar griezelen ze vrolijk mee en vinden ze het geweldig om mee te doen met bang maken en elkaar laten schrikken.

Naast teksten op de pagina’s zijn er ook spreekwolken bij de 3 geraamten wat voor beginnende lezertjes weer erg leuk is om zelf te lezen.

De illustraties zijn allemaal op zwart getekend waardoor je goed kan zien dat het donker is. Ook zie je geregeld de maan en de sterren die natuurlijk weer te tellen zijn.

Bot en Botje is een echte aanwinst om in de boekenkast te hebben. Elk jaar te gebruiken voor Halloween en helemaal geschikt voor het thema griezelen.

Specificaties

Auteur: Janet en Allan Ahlberg | Uitgeverij: Ploegsma |  9789021677552 | 32 pagina’s | juli 2017 | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.