Code WiFi – Een boek om je digiwijs te lezen

Een boek dat leerzaam is, maar toch ook spannend? Is dat met elkaar te combineren? In ‘Code WiFi’ lees je een spannend avontuur, over mobieltjes, whizzkids en het helpen van onderduikende vluchtelingen.

code wifi

Een spannend avontuur in ‘Code WiFi’

Aleks en Sofya gaan met hun oma op vakantie naar Kroatië. Ze hebben er heel veel zin in! Maar Aleks telefoon heeft het begeven, en zo kan hij niet gamen. Gelukkig is zijn zus een soort whizzkid, die het voor hem kan repareren.
Uiteindelijk komt dit ook heel goed van pas, want op vakantie leren ze bij de grens twee kinderen kennen: Jara en Ammar. Het blijken vluchtelingen te zijn, die tegen hun wil vastzitten, gevangen door een mensensmokkelaar. Ze weten niet waar hun ouders zijn.  Aleks en Sofya gaan er alles aan doen om ze te helpen, ze starten operatie ‘code WiFi’. Maar dat is niet zonder gevaren…..

Boekenserie ‘Lees je digiwijs’

Code Wifi is een deel uit de serie ‘Lees je digiwijs’ van uitgeverij Zwijsen. In deze boekenserie lees je over onderwerpen die te maken hebben met digitale vaardigheden. Zo zijn er boeken over onderwerpen als gamen, gehackt worden, nepnieuws en social media.
Deze boeken bevatten een verhaal, maar daarnaast ook allerlei leerzame informatie. Zo staat er voorin een begrippenlijst met alle moeilijke woorden. Op die manier kun je handig de technische termen opzoeken. En in het boek staan er kaders (in ‘Code WiFi’ heel leuk vormgegeven door deze in een mobieltje te plaatsen), met daarin meer uitleg. Wat is bijvoorbeeld een VPN verbinding en hoe komt dit tot stand?

Een leerzaam en toch spannend boek

De uitdaging bij een boek wat ook een leerzame kant moet hebben, is dat het niet té belerend moet zijn, maar vooral ook vlot moet lezen. En dat is in ‘Code WiFi’ zeker heel goed gelukt! Toen we hier thuis de samenvatting van het boek lazen, wisten we nog niet echt of dit wel een onderwerp was wat we hier thuis interessant zouden vinden. Mobieltjes, techniek en daarbij kinderen die vluchten voor de oorlog. Toch is het boek nergens te ‘zwaar’. Deze onderwerpen worden op een manier gebracht die heel geschikt zijn voor kinderen, en het verhaal is echt heel spannend geworden! Voor ons dus een voltreffer voor kinderen. Ook prettig is dat het boek een AVI M5 leesniveau heeft. Zo is het dus ook heel goed door kinderen zelf te lezen.

boek

Specificaties Code WiFi

Auteur: Monique van Hest | Illustraties: Els van Egeraat | Uitgever: Zwijsen │9789048737475 │mei 2020│96 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

code wifi
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.