DAS – Het grote geheime dassenboek, een boek van Diet Groothuis

Dassen zijn geweldige dieren! In documentaires kan ik hier altijd gefascineerd naar kijken. En de schrijfster van het boek DAS is ook fan van dit beestje! Dit boek is een ode aan de das.

kaft

DAS: een boek waarin de das de hoofdrol speelt

In het boek DAS nemen de verteller (een stoer meisje) en haar beste vriendin Han je mee op hun speurtocht door het bos op zoek naar dassenburchten. Samen hebben ze een keer een burcht ontdekt, en sindsdien zijn ze helemaal weg van deze mooie beestjes. Daarom sluiten ze zich aan bij een dassenwerkgroep en krijgen ze hun eigen dassenburcht om te monitoren.
Ze delen in dit boek hun dassenlogboek met je en leren je zo alles over deze gezellige, knuffelige familiedieren.  

Een dagboek en informatief boek in één

Het dassenlogboek dan de verteller en haar vriendin bijhouden is geschreven in als een soort dagboek. Dit zijn observaties van de momenten dat ze bij de dassenburcht posten. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met informatieve hoofdstukken, bijvoorbeeld over het voedsel dat ze eten, hoe ze een burcht bouwen, over dassenbaby’s en bedreigingen voor de das.
Zo ben je na dit boek echt een dassenexpert!

Een boek voor (en door) dassenliefhebbers

DAS is echt een boek voor dassenliefhebbers. En als je dat nog niet was, dan zal je dat na het lezen van dit boek zeker worden! Want wat een interessante en bijzondere dieren zijn dassen eigenlijk! Zo zijn ze superschoon, en hebben ze daarom een hekel aan vossen die hun burcht gebruiken. Vossen zijn namelijk niet schoon, die poepen en plassen in de burcht en laten na het eten hun resten liggen. Dassen houden hier absoluut niet van.
DAS is niet alleen een boek voor dassenliefhebbers, maar ook door dassenliefhebbers. Je merkt echt dat de auteur en illustrator een passie hebben voor dit mooie beestje. De omschrijvingen en tekeningen zijn echt heel mooi en sfeervol. En ik weet zeker dat iedereen na het lezen van dit boek, een beetje meer van dit beestje is gaan houden!

Specificaties DAS

Auteur: Diet Groothuis | Illustraties: Merel Corduwener | Uitgever: Fontaine│9789464040395│11 mei 2021│148 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

das
Footer5

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.