Drie dates: drie vrouwen en één verdwenen man, een mysterieuze roman

De tijd van kleedjes, warme thee en boeken is weer aangebroken. De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. Heerlijk om dan met een fijne roman weg te dromen in het verhaal. Van die fijne wegleesboeken.
Drie dates leek mij een spannend verhaal over drie vrouwen die er achter kwamen dat ze met dezelfde man aan het daten waren. Maar of dat ook echt zo ging?

Drie dates  Beth O'Leary begin

Drie vrouwen en drie dates

Drie dates, drie vrouwen. Drie dates op Valentijnsdag. Drie keer een lege stoel. Siobhan, Miranda en Jane kennen elkaar niet, maar voor alle drie blijkt deze Valentijnsdag een keerpunt in hun leven.

8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets. Maar waar is hij dan?

14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?

18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten.

Drie dates Beth O'Leary

Drie verhaallijnen door elkaar heen

Waar drie dates over gaat lijk je al bijna te kunnen raden. Het gaat natuurlijk over 3 verschillende vrouwen en een man. Ze gaan allemaal op date met hem. Dat is dan ook het enige dat ze gemeen hebben, hun vriendje Joseph Carter. De hoofdstukken hebben de naam van de vrouw waar het over gaat. In het begin erg opletten en wennen, want wat hoort nu ook al weer bij wie? Met drie vrouwen, drie dates raak je zomaar de kluts kwijt. Maar al snel vallen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek.

Je bent geneigd te denken dat het allemaal tegelijk afspeelt. En hoe stom zou dat zijn, dat je denkt een relatie te hebben met een geweldige man en hij dan ook aan het daten is met andere vrouwen. Toch blijkt dit verhaal een verrassende wending te hebben. Want spelen deze verhalen wel gelijktijdig af? Kennen de vrouwen elkaar? Aan het eind van het boek weet je hoe het precies zit en vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Maar tot die tijd blijft het gissen.

Begin van het boek

Drie dates is niet alleen romantiek en leuk

Drie dates is een een vlot geschreven roman waar ik toch eerst even aan moest wennen. Doordat er drie verhaallijnen zijn en die door elkaar geschreven zijn is het opletten wat bij wie hoort. Maar naar mate het verhaal vordert vallen de stukjes op hun plek en is alles steeds beter te plaatsen. Het verhaal bevat alles; liefde, drama en verdriet. Alles wat jij en ik ook mee zouden kunnen maken. Je gaat intens meeleven met de hoofdpersonen. Niet alleen maar leuk, happy en een fantastische relaties. Een ‘echt’ verhaal, dat je meeneemt in het leven van 4 personen.

‘Godsamme, dit is echt de aller slechtste zaak om een blauwtje te lopen op Valentijnsdag,’ zegt ze.

Siobhan
Drie dates van Beth O'Leary einde

Dit boek smaakt naar meer

Beth o’leary ken ik zelf nog niet als schrijfster maar Drie dates smaakt naar meer. Een fijne schrijfstijl die makkelijk wegleest. Ondanks dat het eerst wennen was om alles zo door elkaar te lezen. Het leek op drie
verhalen in 1 boek. Totdat alles samen kwam. Met verrassende wendingen die ik niet had verwacht. Een aanrader voor op je verlanglijstje.

Specificaties bij Drie dates

Auteur: Beth O’Leary  | Uitgeverij de Fontein | 9789026162107| september 2022  | 336 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

omslag van het boek
footer 5
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.