Een eeuwenoud verhaal – a twisted tale

Ik ben gek op Disneyfilms. Een van mijn absolute favorieten is toch wel Belle en het Beest. Dit vind ik een fantastisch sprookje, waar ik me helemaal in kan verliezen. Nu is er het eerste deel van de ‘A twisted tale’ serie uitgebracht in Nederland: een eeuwenoud verhaal. Daar wordt het bekende Disney sprookje genomen, maar gaan ze uit van een totaal ander scenario. Ze stellen zich de vraag: wat als…. en in dit boek zie je hoe het verhaal zich dan had kunnen ontspinnen.

hoofd Een eeuwenoud verhaal - a twisted tale

Een eeuwenoud verhaal: wat als het Belles moeder was die het Beest vervloekte…

In dit boek wordt dus uitgegaan van een hypothetische vraag: Wat als het Belles moeder was die het Beest vervloekte…. Dan zou je dus een totaal ander verhaal krijgen. Dat maakt dit boek echt ontzettend tof. Je leest namelijk deels het bekende sprookje, maar ineens merk je dat sommige dingen toch heel anders zijn. Totdat het een totaal andere draai krijgt. Dit boek is zeker geen sprookje voor jonge kinderen. Een eeuwenoud verhaal is een dikke pil van bijna 500 pagina’s, maar daar merk je totaal niets van. Je vliegt echt door het verhaal heen. Zo nieuwsgierig was ik hoe het verloop van het sprookje nu zou zijn.

roos

Een mix tussen het bekende verhaal en nieuwe informatie

Belle is slim, vindingrijk, maar ook onrustig. Ze wil het armoedige, kleine stadje waar ze woont heel graag verlaten en de wereld ontdekken. Haar vader wil echter in hun huis blijven voor het geval Belles moeder terugkeert – een moeder die Belle zich nauwelijks kan herinneren.

Als Belle gevangengenomen wordt door een vreselijk angstaanjagend beest en de betoverde roos van het Beest aanraakt, komen er ineens beelden tevoorschijn van vroeger – beelden van haar moeder. Daarvan had ze gedacht dat ze die nooit meer zou zien. Sterker nog, ze ontdekt dat het haar moeder is die de vloek heeft uitgesproken over het Beest, zijn kasteel en al zijn inwoners. Belle is geschokt, maar weet dat zij en het Beest moeten samenwerken om het duistere mysterie van hun families, dat al 21 jaar duurt, te ontrafelen.

a twisted tale

Een must read

Toen ik deze omschrijving las, wist ik dat ik dit boek moest gaan lezen. Wat klonk dit spannend en intrigerend. En ik moet zeggen dat dit boek ook alle verwachtingen heeft waargemaakt! En misschien nog wel meer…. Ik kan zeggen dat dit voor mij echt absoluut het beste boek is dat ik dit afgelopen jaar heb gelezen. Zo tof en origineel! Een eeuwenoud verhaal is het eerste deel van deze serie die in Nederland is uitgebracht. De serie ‘A twisted tale’ is in het buitenland razend populair.

Het is een New York Times-bestsellerserie en ook in Duitsland en Frankrijk is deze serie heel populair. En nu is Nederland aan de beurt met Een eeuwenoud verhaal! Aan het einde van dit jaar zal het tweede deel verschenen ‘Een nieuw begin’, wat gebaseerd is op Aladdin. En ik hoop dat er nog heel veel gaan volgen. Er zijn namelijk in de VS al 12 delen van verschenen, en er worden vanaf nu tot 2025 nog vier nieuwe titels verwacht.

Een eeuwenoud verhaal

Het bekende sprookje met een duistere twist

Oké…. het is denk ik al duidelijk geworden dat ik echt heel enthousiast ben over ‘Een eeuwenoud verhaal’. Wat maakt dit boek dan zo goed? Ten eerste is het natuurlijk heel origineel. De bekende sprookjes kent iedereen, maar deze verhalen zijn nog steeds zo mooi, maar veel verrassender. Het is leuk omdat je dus echt voor je gevoel een totaal nieuw verhaal leest. Je hebt geen idee hoe het verder zal gaan. Komt het verhaal nog terug bij het bekende sprookje? Of gaat het echt totaal een andere kant op?

Ten tweede is het heel verfrissend dat de personen en het verhaal zo heel veel diepgang krijgen in Een eeuwenoud verhaal. Als je dit leest, denk je bij jezelf: ‘Wat was de film eigenlijk oppervlakkig’. En dat is het natuurlijk niet. Maar in dit boek krijgen de figuren echt een eigen persoonlijkheid, en zijn het geen karikaturen meer. Ze worden in een bepaalde tijdsgeest geplaatst, in een omgeving met eigen gedachten en gevoelens. En hier wordt je echt in meegenomen.

Wat ik verder heel tof vindt, is dat dit sprookje in Een eeuwenoud verhaal echt een duistere twist heeft. Het is enorm spannend. Denk in dit boek bijvoorbeeld aan vervolgingen van mensen die anders zijn, duistere magie, vervloekingen en een gesticht. Ik wil er niet teveel over verklappen, dat zou echt gewoon zonde zijn. Ik ga maar één ding zeggen: ga dit boek gewoon lezen. En dan weet ik zeker dat deze serie er ook in Nederland steeds meer fans bij krijgt! Ik ben in ieder geval fan, en wil ook de volgende delen zeker gaan lezen!

Specificaties: ‘Een eeuwenoud verhaal – a twisted tale’

Auteur: Liz Braswell | Vertaling: Sandra Hessels | Uitgeverij: Big Balloon Publishers | 9789047862017 | augustus 2022 | 496 pagina’s | leesadvies: vanaf 12 jaar | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Belle en het beest
footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

4 reacties

  1. Een eeuwenoud verhaal,dit lijkt me een prachtig boek. Ik ken Belle en het beest en ben heel nieuwsgierig naar deze retelling. Heerlijk om zo”n dik boek te lezen.

  2. Ik denk dat het niet voor niets is dat sprookjes blijven bestaan en blijven verteld worden: de verhalen zijn gewoon heel sterk! Wat tof dat ze bij deze serie net een andere draai aan het sprookje geven. Ik ben enthousiast! En vooral benieuwd of ik dit ook nog ben ná het lezen van zo’n twisted tale …

  3. Wauwie, ik heb deze al vaak op sociale media voorbij zien komen en ik zou hem dolgraag winnen omdat Belle en het beest een van de mooiste sprookjes vind.

  4. Wauw! Na het lezen van dit artikel ben ik ontzettend benieuwd geworden naar dit prachtige boek! Kortom, Ik maak graag kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.