Een weerwolf in de leeuwenkuil – Paul van Loon AVIE5

Ook al review ik al heel lang boeken, je kan niet alles weten zeg maar. Toen mijn dochter en ik dus een weerwolf in de leeuwenkuil aanvroegen voor een recensie hadden we geen idee dat we te maken zouden hebben met twee verhaallijnen van Paul van Loon. Super leuk!

inhoudsopgave paul van loon

Dolfje Weerwolfje

De boeken van Dolfje Weerwolfje hebben wij al vaker gelezen. Weerwolvensoep, MeerMonster, Spookweerwolven en Weerwolfbommetje kwamen al voorbij als recensie op StoerLeesVoer. Ook de verhalenbundel van Allemaal Onzin is door Paul van Loon geschreven. Dolfje Weerwolfje is een jongen die in een weerwolf veranderd bij volle maan. Hij heeft een opa en een neef die ook weerwolf zijn. En een vriendin Noura.

De leeuwenkuil

In een weerwolf in de leeuwenkuil maakten wij voor het eerst kennis met deze andere karakters van Paul van Loon. De Leeuwenkuil is een boomhut waar Daniel en zijn zusje Suzina vaak in spelen. Hun vader is directeur van een dierentuin, Durvers Zoo. Ze hebben ook een klein zusje die met dieren lijkt te kunnen praten.

dolfje weerwolfje

Een weerwolf in de leeuwenkuil

Dolfje is verdrietig en rent rond door de dierentuin. Als hij hoort toeteren denkt hij dat er een feestje is. Daar heeft hij wel zin in. Bij de olifanten blijft hij staan. Per ongeluk noemt hij de dames heren en toeteren vinden ze ook niet leuk. En zo wordt Dolfje keihard tegen een boom gegooid. Als hij bij komt is hij zijn geheugen kwijt. Angstig rent hij weg.

een weerwolf in de leeuwenkuil
Een weerwolf in de leeuwenkuil

Daniel klimt in zijn boomhut, de leeuwenkuil, en ontdekt een jongetje wat helemaal gescheurde kleren draagt. Hij noemt hem Ralfie want hij kent zijn naam niet meer. Maar Ralfie doet wel gekke dingen. Hij klimt via de stam uit de boom, en poept op de kattenbak. En waarom doen alle dieren in de dierentuin zo gek als hij met Ralfie door de dierentuin loopt.

Dolfje, of Ralfie, snapt er niks van dat de dieren allemaal zo gek doen. En waarom ziet hij steeds flarden van dingen die nergens op slaan. Biefstuk, kippen daar gaat hij van watertanden. En waarom ziet hij steeds vreemde harige figuren in zijn hoofd?

een weerwolf in de leeuwenkuil
Een weerwolf in de leeuwenkuil

333 dierentuindirecteuren

En dan zit Dolfje/ Ralfie opeens bij de wolven in de kooi! Er is een vierling geboren en hij slaapt er lekker tegen de moeder aan en de kleintjes knuffelen hem. 2 bezoekers zien dat en willen een melding maken, maar gelukkig weten Daniel en Suzina hem op tijd wakker te maken en hij is weer uit de 4 meter hoge hek geklommen. Hoe kan dat toch?

De dierentuin sluit en de kinderen moeten naar huis want er zijn 333 dierentuindirecteuren van over de hele wereld die op zoek zijn naar het MeestBijzondereDier! Ralfie is moe en gaat slapen in de boomhut.

Daniel kijkt naar buiten en ziet een weerwolf in de leeuwenkuil! Snel roept hij zijn zus en zo ontstaat er een nachtelijk avontuur onder de volle maan. De hoofdpersonages van de Leeuwenkuil ontmoeten die van Dolfje Weerwolfje en samen besluiten ze om het geheim van de weerwolven te bewaken!

Illustraties

een weerwolf in de leeuwenkuil

De illustraties in Een weerwolf in de leeuwenkuil zijn die van Pelikaanman. De superheld die Daniel heeft verzonnen en waar hij stripjes van tekent. Wij kenden de boeken van de Leeuwenkuil nog niet en we vonden het leuk om op deze manier een beetje te proeven van die boeken.

Een spannend avontuur voor kinderen vanaf 7 jaar die wel van een beetje spanning en vreemde wezens houden. Heb jij ook een boomhut in je tuin? Wie weet ligt er op een ochtend bij jouw ook opeens een jongetje met gescheurde kleren in! Een mooi boek over vriendschap en elkaar helpen!

Specificaties Een weerwolf in de leeuwenkuil

Uitgever: Leopold | Auteur: Paul van Loon | 9789025880170 | juli 2020 | 160 pagina’s | AVI E5 | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.