Escaperoom – Kun jij uit het museum ontsnappen?

Ik ben gek op escaperooms. Ik heb al regelmatig een escaperoom gedaan: met familie en collega’s. Maar ook online. En nu ik het boek ‘Escaperoom’ binnenkreeg, was mijn dochter van 8 razend enthousiast. Want zij wilde ook wel heel graag een escaperoom oplossen!

Een escaperoom om uit het museum te ontsnappen

Je hebt een geheimzinnige brief ontvangen. In die envelop zat een plattegrond en het volgende bericht:

Het museum heeft je hulp nodig.
29 februari
8 uur ’s avonds


Daarom sta je voor de deur van het museum. Je gaat naar binnen. Jouw voetstappen echoën door de verlaten Egyptische zaal en er loopt een rilling over je rug. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt. Je voelt aan de deur, maar die wil niet open – je zit opgesloten… Snel! Denk goed na als je uit het museum wilt ontsnappen!

Een interactief puzzelboek voor thuis

‘Escaperoom’ is een escaperoom voor thuis. Een interactief puzzelboek met achterin een envelop vol met voorwerpen om uit te drukken en in elkaar te zetten. Je moet zelf proberen te bedenken welke van die voorwerpen je nodig hebt om de aanwijzingen te ontcijferen. Als je de puzzels oplost, kom je steeds verder in het museum. Er zijn 6 verschillende zalen in het museum, en in elke zaal moet je 4 puzzels oplossen. Dat maakt dit boek meteen ontzettend origineel, het is meer dan gewoon een puzzelboekje. Er zijn meer dan 30 items om uit te drukken en in elkaar te zetten, en alleen dat zorgde bij mijn dochter al voor enorm veel plezier.

Een heerlijk boek om uren mee bezig te zijn

Mijn dochter van 8 was enorm enthousiast toen we dit boek Escaperoom binnen kregen. Het liefst wilde ze meteen beginnen. Helaas moest ze van mij nog even wachten, omdat ik graag samen aan de slag wilde (en dan meteen even wat foto’s kon maken). Dit duurde haar te lang, het boek lag naar haar te lonken. Daarom was ze zelf al begonnen met het lezen van het verhaal. Tot ze kwam zeggen: ‘Mama, nu mag ik niet meer verder lezen, maar moet ik een puzzel op gaan lossen.’ Zo graag wilde ze dus aan de slag.

Dus we zijn er maar eens goed voor gaan zitten. Je start Escaperoom met even goed de speluitleg te lezen, en daarna kun je vrij snel aan de slag. Dat doe je door eerst de hintkaartjes uit te drukken, en deze apart te leggen. Wij hebben daar een speciale envelop voor gemaakt, zodat we niet stiekem in de verleiding zouden komen om toch even te spieken… En daarna kun je beginnen! En ik kan vertellen: je kunt echt uren met dit boek bezig zijn!

Onze ervaringen met ‘Escaperoom – Kun jij uit het museum ontsnappen?’

Mijn dochter was al enthousiast vanaf het moment dat het boek Escaperoom hier op de deurmat viel. En na enkele uren aan de slag met het boek, is ze nog steeds enthousiast! Het boek is nog niet uit, we zijn inmiddels in de derde museumzaal aangekomen. Ik vind vooral de voorwerpen achterin het boek heel leuk, en echt een meerwaarde. Deze voorwerpen zijn allemaal verschillend en zorgen elke keer weer voor een leuke verrassing. Je moet echt even goed nadenken en puzzelen welk voorwerp je precies nodig hebt.

Sommige puzzels waren vrij eenvoudig op te lossen, andere waren echt wel wat pittiger. Dan zijn de hintkaartjes heel fijn. Op elk kaartje staan drie hints, dus je kunt zelf kijken hoeveel hulp je nodig hebt. De puzzels zijn echt super afwisselend en het verhaal zit leuk in elkaar. Ik denk dat je veel kinderen die van puzzelen houdt heel gelukkig kunt maken met dit boek. Ik ga ‘Escaperoom’ zeker ook in gedachten houden als cadeautip!

Specificaties ‘Escaperoom – Kun jij uit het museum ontsnappen?’

Auteur: Dr. Gareth Moore | Illustraties: Beatriz Castro | Nederlandse vertaling: Ingrid Hadders | Uitgever: Veltman Uitgevers | 9789048319855 | september 2021 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.