Exit – Een super spannende jeugdthriller

Ik heb Exit besteld toen hij nog in de pre-order was. Ik heb eerder boeken van Mel Wallis de Vries gelezen en die waren fantastisch. Mijn verwachtingen van dit boek waren dan ook erg hoog. Toen ik de cover zag van Exit, trok het boek mij gelijk aan. De naam ‘Mel Wallis de Vries’ staat in grote gele letters bovenaan op de cover en het boek bevat gele sprayed edges. De ondertitel geeft ook meteen aan dat Exit spannend gaat worden: Je hebt maar één kans om het te overleven.

Exit

Exit

Slachtoffer of dader. Jij beslist aan welke kant je staat. Exit gaat over tieners die een bericht krijgen. Ze staan dan voor de keuze of ze hem wel of niet doorsturen. Als ze het bericht doorsturen, dan zijn ze zelf veilig maar hebben ze iemand anders in gevaar gebracht. Sturen ze het bericht niet door, dan zijn ze zelf in gevaar. Exit is een verslavend spannend verhaal van de meest bekroonde jeugdauteur van Nederland.

Exit

Mijn mening over Exit

Ik vond Exit een spannend en leuk boek. Ik vond het niet Mel Wallis de Vries haar beste boek, maar ik heb zeker genoten! En zal het boek ook zeker aanraden. Exit leest lekker vlot weg door de korte hoofdstukken en makkelijke schrijfstijl. De hoofdstukken worden afgewisseld tussen verschillende personages. In Exit volgen we vooral Jennifer en Alicia, maar tussendoor lees je ook vanuit Frederique, Aya en Cheyenne. Verschillende meiden, met verschillende vrienden en verschillende hobby’s. Ik moest tijdens het lezen van Exit wel echt mijn aandacht erbij houden, om te voorkomen dat ik de draad kwijtraakte. Tussen de hoofdstukken over de meiden door, lees je ook stukjes van de dader. En je krijgt in Exit ook appjes te lezen in de ‘Boo’ app tussen de dader en een ander persoon. Hierdoor werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.

Stukje tekst van dader

Over Mel

Mel Wallis de Vries is geboren op 8 februari 1973 in Leiden. In 1991 behaalde Mel Wallis de Vries haar eindexamen. Daarna heeft ze Biologie en Journalistiek in Groningen gestudeerd. Na haar afstuderen in 1997 heeft ze een tijdje als freelance journalist gewerkt, waarna ze de overstap maakte naar een marketingfunctie. Ze vond haar werk erg leuk, maar had toen erg weinig tijd om te schrijven aan haar boeken. Dit is ze pas na de geboorte van haar eerste dochter fulltime gaan doen. Ze wist al heel vroeg dat ze schrijfster wilde worden. In 2005 is haar eerste boek (Uitgespeeld) verschenen. Exit is nu in 2022 haar laatste boek.

Mel Wallis de Vries is voor veel dingen bang, maar ziet dat juist als een goede inspiratiebron voor haar boeken. Ze heeft meerdere keren prijzen gewonnen met haar boeken. In 2019 koos ze ervoor om haar boeken niet langer verkiesbaar te stellen en de eerste Jonge Jury-ambassadeur ooit te worden! De boeken van Mel Wallis de Vries zijn razend populair. De verhalen zijn vlot, realistisch en altijd spannend tot aan de laatste bladzijde. Haar jeugdthrillers worden in diverse landen uitgegeven.

Andere boeken van Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries heeft naast Exit vele andere boeken geschreven bij diverse uitgevers. Hieronder een overzicht.

Uitgeverij Moon

The House of Books uitgeverij

Uitgeverij de Fontein

Specificaties Exit

Auteur: Mel Wallis de Vries | Uitgeverij: De Fontein | November 2022 | 214 pagina’s | 9789026162763 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.