Get out – een spannend Young Adult boek

Get out is een spannend boek van Juultje van den Nieuwenhof, speciaal voor Young Adult. Van den Nieuwenhof heeft al eerder spannende verhalen voor jongvolwassenen geschreven. Get out is geen dik boek en geschreven met hoog tempo, dus heel geschikt voor de doelgroep. En ook voor volwassenen leuk om te lezen.

Get out

Een clash op verschillende manieren

Get out gaat over vriendschap, liefde en sociale verhoudingen tussen een groepje middelbare school leerlingen. Chav wil een ruzie goedmaken met Jasper en Tristan. Moedig belt hij aan bij de vila waar Jasper woont, om met de jongens in gesprek te gaan. Jasper is de brutale aanvoerder van de vrienden, terwijl Tristan verliefd is op het zusje van Chav. Het gesprek start met de goede bedoelingen van Chav, maar Jasper is niet van plan om het echt goed te maken. Ik wil niks verklappen, maar de avond loopt volledig uit de hand.

Get out

Get out

De gevolgen van deze avond zijn groot, en niet zomaar komt de waarheid op tafel. Chav’s zusje strijdt hiervoor en bedenkt een ingenieus plan. Opnieuw komt de vriendschap tussen Jasper en Tristan onder druk te staan, en is de vraag of de waarheid echt uitgesproken wordt. Een boek met een intens verhaal, en geen happy ending.

Een review over Get out is moeilijk te maken, omdat eigenlijk het hele boek spannend is en het vanaf het begin jammer is om daar een tipje van de sluier van op te lichten. Ik denk dat het heel geschikt is voor middelbare scholieren, omdat Get out over thema’s gaat die ook voor hen spelen. Vriendschap, verkering, ruzies onderling en online media. En dat is een spannend verhaal, met verrassende wendingen.

Andere boeken uit de Kluitman-novelles reeks

Niet dik, niet duur, maar wel heel spannend! Deze mooie gebonden boeken van populaire topauteurs bevatten elk ongeveer 100 pagina’s. Diverse thema’s en allemaal om te sparen. Geschikt vanaf 14+ jaar.

Specificaties Get out

Auteur: Juultje van den Nieuwenhof | Uitgever: Kluitman | April 2022 | 9789020609684 | 104 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Juultje van den Nieuwenhof
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.