Gletsjer: een winterse Suzanne Vermeer thriller

Gletsjer is (opnieuw) een winterse thriller van Suzanne Vermeer. Een paar keer per jaar verschijnt er een nieuwe thriller van Vermeer (een pseudoniem). Deze thrillers zijn altijd een goed recept voor een spannend boek, vaak in vakantiesetting. In Gletsjer is hoofdpersoon Maaike met haar zus Judith op skivakantie in Duitsland als het noodlot toeslaat.

Gletsjer

De skivakantie

Als herinnering aan hun overleden vader gaan Maaike en Judith in Gletsjer weer eens op een skitrip. Vroeger deden ze dat jaarlijks met hun ouders. Het heeft even wat voeten in de aarde om te gaan, omdat Judith weinig vrije tijd heeft. Zij zit midden in een politieke carrière, waarbij ze zich hard maakt voor een beter milieu en klimaat. Al bij de start van hun skivakantie gebeuren er wat vreemde dingen. Judith geeft aan later te komen en wanneer Maaike een apres-skihut binnen stapt, zit Judith daar opeens al. Pratend met een onbekende, ietwat ongure man.

Gletsjer

Ongeluk op de gletsjer?

Een paar dagen later ziet Maaike vanuit de skilift dat Judith nog staat te praten met een vrouw. Zij heeft Judith iets en Maaike kan op afstand zien dat zij er van schrikt. Judith hierover bevragen lukt niet meer: in de uren erna is Judith vermist en pas later blijkt dat er iets gruwelijks is misgegaan op de gletsjer. Een ongeluk denkt de politie. Opzet vermoedt Maaike. Ze gaat op onderzoek uit wat er aan de hand is: wie is mysterieuze vrouw en wat gaf zij haar?

De spanning neemt toe

Uitzoeken wat er gebeurt is, klinkt makkelijker dan gezegd. Al snel belandt Maaike in een wirwar van contacten en verhalen. Waarbij het onduidelijk is wie ze kan vertrouwen en wie niet. Deze zoektocht is niet zonder gevaar en al snel komt Maaike er achter dat ze op moet passen.

Gletsjer is een makkelijk leesbare thriller, een fijn boek voor op vakantie. Ik vind het jammer dat op de voorkant van het boek al staat dat Judith verongelukt. In het boek zelf duurt het namelijk even voordat het ongeluk gebeurt en eigenlijk verklapt de kaft dit onnodig al. Verder is het een thriller met verschillende plotwendingen, waardoor het gelukkig even duurt voordat je weet wie welke rol heeft.

Specificaties Gletsjer

Auteur: Suzanne Vermeer | Uitgever: A.W. Bruna | Oktober 2022 | 9789400514508 | 320 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Suzanne Vermeer
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.