Hé, wie zit er op de WC? Een grappig prentenboek

Beer moet heel nodig, hij loopt naar de WC. Maar de deur is op slot, wat moet hij daar nu mee? Laatst ben ik samen met mijn zoontje (bijna 3) naar een voorleesconcert van Krulmuziek geweest waar wij op een hilarische wijze kennis maakten met het prentenboek “Hé, wie zit er op de WC?” van Harmen van Straaten.

hoofd Hé, wie zit er op de WC?

Naar de bibliotheek

Mijn zoontje en ik waren al ruim op tijd op de locatie aanwezig. In een bibliotheek in Schiedam gaf Krulmuziek dit voorleesconcert, gebaseerd op ‘Hé, wie zit er op de WC?’. Bibliotheken zijn sowieso een succes om naartoe te gaan met mijn zoontje. Hij is gek op lezen en het begint zelfs een feest van herkenning te worden wanneer we ergens binnenkomen waar veel boeken staan. “Hé, kijk, mama, Gwuffalo! En daar sie ikke Kikker !”

Voorbereiding

Terwijl Félice van der Sande (die het concept en spel had bedacht) met het ensemble, Hester Verhoeff, Zdenka Procházkova en Sebastiaan van den Bergh, zich bezig hielden met hun warming-up, werden mijn zoontje en ik door de bibliothecaresse ontvangen.  Ook wij konden ons voorbereiden op het voorleesconcert, want de vriendelijke dame reikte mijn zoontje het boek ‘Hé, wie zit er op de WC?’ aan. En samen lazen wij het verhaal aan een grote tafel.

Handig verhaal Wie zit er op de wc?

In grappige rijmteksten vertelde ik mijn zoontje dat Beer heel nodig naar de WC moest en op de deur klopte: “Hé, wie zit er op de WC?” Er gebeurde niets. En Varken moest óók! En Olifant en Tijger… Het duurde en duurde. Pinguïn moest ook. En Aap en Giraf. Op de pot wilden ze niet, maar ze wilden naar de échte WC! Mijn zoontje is sinds twee maanden zindelijk en ik vond dit een handig verhaal om uit te leggen waarom je op tijd moet aangeven wanneer je moet plassen, want het kan altijd zijn dat je eerst nog moet wachten.

Wachtmuziek

Nadat we ‘Hé, wie zit er op de WC?’ uit hadden, gingen we gelijk maar even, voordat we in de zaal gingen zitten voor het voorleesconcert. Félice las voor uit het boek en toverde de dieren die in de rij stonden stuk voor stuk tevoorschijn op het decor. Tijdens het wachten in de rij speelde Krulmuziek mooie vioolklanken en werden er liedjes gezongen met de kindjes. Meedansen mocht natuurlijk ook en dat lieten een aantal kindjes zich geen tweede keer zeggen.

Hé, wie zit er op de WC krulmuziek

Specificaties Hé, wie zit er op de WC?

Auteur: Harmen Van Straaten | Uitgever: Leopold |9789025867676 | april 2015 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Hé, wie zit er op de WC
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.