Hugo Mond open! – Mia Nilsson, een boek over tandenpoetsen

Het onderwerp tanden poetsen is wel vaker besproken op StoerLeesVoer. Of het nu piraten zijn, kinderen of dieren de tanden moeten nu eenmaal verzorgd worden. Dat gelt ook voor de krokodil. Hugo Mond open van uitgeverij De Eenhoorn is een grappig boek die kinderen hulp om over hun angst heen te komen.

Hugo Mond open

Krokodil met tandpijn

Hugo kennen we al uit het boek Hugo zet de boel op stelten. Het is zomer en konijn brengt een grote stapel met wortels naar Hugo. Ze gaan samen een taart bakken. Ze hebben een hele hoop wortels te schillen en raspen maar Hugo is wat wit. Als hij een snoepje van wortel eet schreeuwt Hugo het uit. Alle dieren in het bos schrikken ervan.

Een leuk begin van Hugo mond open! Voor lezers vanaf 7 jaar.

Bang voor de tandarts

De krokodil heeft nog nooit Hugo mond open! gehoord want hij is nog nooit naar de tandarts geweest. Een krokodil hoeft zijn tanden niet te poetsen, denkt hij. Als hij een tand verliest, komt er vanzelf een nieuwe.

Konijn regelt direct een afspraak bij een tandarts voor Hugo. Maar die nacht kan Hugo maar slecht in slaap komen. In Hugo mond open! zien we een prent van Hugo die in bed ligt me gemeen kijkende dieren met een boor en een tang.

En dan is het tijd voor de tandarts Hugo mond open! Zal dat goed komen?

Inclusief een lekker recept voor worteltaart!

Hugo Mond open

Specificaties Hugo mond open!

Auteur: Mia Nilsson | Uitgeverij de Eenhoorn | 9789462914643 | 40 pagina’s | maart 2020 | AVI E4 | meer informatie vind je hier

WIN: Hugo mond open!

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt dit boek Hugo mond open winnen. Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit prentenboek wil hebben.

Verplicht:

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Winnaar is inmiddels bekend gemaakt

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

26 Responses

 1. Gefeliciteerd met het lanceren van uw supertoffe blog. Op het schoolplein waar ik overblijfjuf mag spelen ligt tussen de speeltoestellen een grote krokodil van (polyester?) Eén van zijn tanden is afgebroken en dat is al een tijdje zo dus ik denk dat ook deze krokodil bang is voor de tandarts…Het zou leuk zijn om het boek voor te kunnen lezen op deze krokodil dus ik win heel graag dit boek!

 2. Lijkt me super leuk boek. In tweede is er in WO een thema rond tanden en tandenpoetsen. Ik denk dat dit een heel leuke instap voor het thema zou zijn. Er kan natuurlijk ook mee gefilosofeerd worden over bang zijn. Dus jaaaaa ik doe zeer graag mee aan deze winactie

 3. Lijkt me een goed boek en helpt bij de dagelijkse strijd van tanden poetsen met onze kleine meid.

 4. Hallo,superleuk boek en heel interessant om de kinderen te stimuleren !!! Dus ik doe heel graag mee !!!!

 5. Wat een leuk boek zeg en mijn meiden zijn verzot op worteltaart!! Dus weet zeker dat dit verhaal een hit zal wezen, en de angst voor de tandarts doet vergeten.

 6. Mooi boek om mijn kleinkinderen uit voor te lezen. Gelukkig zijn ze nog niet bang voor de tandarts

 7. Gelukkig is bij onze kinderen naar de tandarts gaan (nog) dingetje. Hopelijk blijft het zo. Het verhaal van Hugo zouden we graag samen lezen.

 8. We gaan met onze school tijdens de jeugdboekenmaand aan de slag met dit boek.
  We zouden het graag voor alle klassen ter beschikking hebben.
  Momenteel zoeken we in verschillende bibliotheken om het te ontlenen.
  Mocht het lukken om er een te winnen dan zou dat de kers op de taart betekenen voor onze leerlingen en in het bijzonder voor onze boekenjuf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.