Hugo Mond open! – Mia Nilsson, een boek over tandenpoetsen

Het onderwerp tanden poetsen is wel vaker besproken op StoerLeesVoer. Of het nu piraten zijn, kinderen of dieren de tanden moeten nu eenmaal verzorgd worden. Dat gelt ook voor de krokodil. Hugo Mond open van uitgeverij De Eenhoorn is een grappig boek die kinderen hulp om over hun angst heen te komen.

Hugo Mond open

Krokodil met tandpijn

Hugo kennen we al uit het boek Hugo zet de boel op stelten. Het is zomer en konijn brengt een grote stapel met wortels naar Hugo. Ze gaan samen een taart bakken. Ze hebben een hele hoop wortels te schillen en raspen maar Hugo is wat wit. Als hij een snoepje van wortel eet schreeuwt Hugo het uit. Alle dieren in het bos schrikken ervan.

Een leuk begin van Hugo mond open! Voor lezers vanaf 7 jaar.

Bang voor de tandarts

De krokodil heeft nog nooit Hugo mond open! gehoord want hij is nog nooit naar de tandarts geweest. Een krokodil hoeft zijn tanden niet te poetsen, denkt hij. Als hij een tand verliest, komt er vanzelf een nieuwe.

Konijn regelt direct een afspraak bij een tandarts voor Hugo. Maar die nacht kan Hugo maar slecht in slaap komen. In Hugo mond open! zien we een prent van Hugo die in bed ligt me gemeen kijkende dieren met een boor en een tang.

En dan is het tijd voor de tandarts Hugo mond open! Zal dat goed komen?

Inclusief een lekker recept voor worteltaart!

Hugo Mond open

Specificaties Hugo mond open!

Auteur: Mia Nilsson | Uitgeverij de Eenhoorn | 9789462914643 | 40 pagina’s | maart 2020 | AVI E4 | meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

26 reacties

 1. Gefeliciteerd met het lanceren van uw supertoffe blog. Op het schoolplein waar ik overblijfjuf mag spelen ligt tussen de speeltoestellen een grote krokodil van (polyester?) Eén van zijn tanden is afgebroken en dat is al een tijdje zo dus ik denk dat ook deze krokodil bang is voor de tandarts…Het zou leuk zijn om het boek voor te kunnen lezen op deze krokodil dus ik win heel graag dit boek!

 2. Lijkt me super leuk boek. In tweede is er in WO een thema rond tanden en tandenpoetsen. Ik denk dat dit een heel leuke instap voor het thema zou zijn. Er kan natuurlijk ook mee gefilosofeerd worden over bang zijn. Dus jaaaaa ik doe zeer graag mee aan deze winactie

 3. Lijkt me een goed boek en helpt bij de dagelijkse strijd van tanden poetsen met onze kleine meid.

 4. Hallo,superleuk boek en heel interessant om de kinderen te stimuleren !!! Dus ik doe heel graag mee !!!!

 5. Wat een leuk boek zeg en mijn meiden zijn verzot op worteltaart!! Dus weet zeker dat dit verhaal een hit zal wezen, en de angst voor de tandarts doet vergeten.

 6. Mooi boek om mijn kleinkinderen uit voor te lezen. Gelukkig zijn ze nog niet bang voor de tandarts

 7. Gelukkig is bij onze kinderen naar de tandarts gaan (nog) dingetje. Hopelijk blijft het zo. Het verhaal van Hugo zouden we graag samen lezen.

 8. We gaan met onze school tijdens de jeugdboekenmaand aan de slag met dit boek.
  We zouden het graag voor alle klassen ter beschikking hebben.
  Momenteel zoeken we in verschillende bibliotheken om het te ontlenen.
  Mocht het lukken om er een te winnen dan zou dat de kers op de taart betekenen voor onze leerlingen en in het bijzonder voor onze boekenjuf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.