Is dat jouw poep, Kangoeroe? Een kartonboekje vol mysterie en humor

We zijn gek op boeken over poep bij StoerLeesVoer. We hebben er ook best al veel mogen reviewen. Wat zou dat over ons zeggen?! Vooral dat we houden van humor in boeken waarschijnlijk. Maar dit boek heeft een streepje voor op de andere boeken. Een ‘echte’ nepdrol in het boek, die door de uitsparing in de bladzijden steeds zichtbaar blijft. En ook nog een beetje zacht aanvoelt… Is dat jouw poep Kangoeroe? Een gegarandeerd succes voor de jonge kinderen tussen 2 en 5 jaar oud!

hoofd

Wie o Wie?

Je zal maar een kaketoe op een skateboard zijn en bijna over een drol heenrijden! Of een vogelbekdier met mooie gele laarzen. Dan wil je natuurlijk niet in de poep gaan staan! Is de kangoeroe de schuldige misschien?

Hé is dat jouw poep kangoeroe?
Kangoeroe zegt: Nee, jakkie, hoe kom je erbij? Die drol is NIET van mij!

Maar wie is dan de dader? De koala komt voorbij, en ook de emoe. Allemaal hebben ze toch wel sterke vermoedens dat het de poep van de kangoeroe moet zijn. Die verzint allemaal fantasievolle excuses. Nee hoor, ik heb vliegende poep! Mijn poep kan zingen! Dat vinden wij wel een beetje gek hoor. Maar van wie is de drol dan wel? Zou de kangoeroe misschien nog een verrassing in petto hebben?

Humor en mysterie

Een klein boekje met een groot mysterie. En met een verrassende uitkomst van de zoektocht van de kangoeroe. Waar ze ook zelf wel even van staat te kijken! Een boek in de herkenbare stijl van Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Een echte klassieker die al in vele variaties is uitgebracht.

De stijl is wel heel anders van Is dat jouw poep Kangoeroe in vergelijking met het prentenboek van de mol. Vrolijker en kleurrijker, met veel verschillende lettertypen en kleuren. Maar ook wat minder verfijnde humor. Maar voor jonge kinderen is het een klein feestje om te lezen. De zoektocht naar de dader en de opbouw van de spanning, dat blijft gewoon heel leuk. En kinderen, jong én oud, voelen natuurlijk graag even in dat zachte hoopje!

Meer van onze reviews over dit humoristische onderwerp:

Specificaties Is dat jouw poep Kangoeroe?

Copyright Make Believe Ideas | Illustraties: Jess Moorhouse | Vertaling: Studio Bos | Vormgeving en boekverzorging: Nancy Koot | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789492901934 | december 2021 | 14 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5

Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.