Lam en Loebas in de moestuin, echte vrienden

Het is lente! Tijd om met je moestuin aan de slag te gaan. Ook voor kinderen is een moestuin erg leuk en leerzaam. Samen met Lam en Loebas leer je hoe je aan een moestuin begint. En ook welke planten wanneer gezaaid, of juist voorgezaaid moeten worden. Een heerlijk AVI M4 verhaal over samenwerken en vriendschap met een oogst om van te smullen! Eens kijken wat Lam en Loebas ons nog kunnen leren.

Voorkant schaapje Lam en hondje Loebas in de moestuin

Het wordt lente

Het wordt lente. Lam is blij.

Ze krijgt een lapje grond en maakt haar eigen moestuin.

En Loebas? Die helpt mee.

Een fijn verhaal over vriendschap. Achter in het boek lees je hoe je zelf een moestuin kunt maken.

Illustratie van lam en loebas met een kruiwagen . Rechter pagina begin van tweede deel boek vol moestuintips

De moestuin

Sinds enkele jaren hebben wij zelf een flinke moestuin op een volkstuinencomplex en gebruiken graag het boek van Mme ZsaZsa. Vanaf het begin probeerden we onze kinderen te enthousiasmeren voor het zaaien, planten en oogsten. Dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. Al komen ze voor de aardbeien en frambozen vaak wel mee, die halen thuis vaak niet eens. Wij hadden destijds ook wel zo’n leuk boek kunnen gebruiken als Lam en Loebas in de moestuin. Er zijn ook genoeg andere dingen te ontdekken in de moestuin. Zoals diertjes in de planten of in de grond. En vaak komt er ook een roodborstje kijken die je, van een afstandje, een regenworm kunt voeren. Maar natuurlijk doet ook een heksensoepje maken het altijd goed.

Baldspiegel 1 met vrolijke illustratie van Lam in de voortuin. Met gieter en emmer.

Inmiddels heeft ook de basisschool van onze kinderen een moestuin. Deze wordt voornamelijk opgezet en bijgehouden door hulpouders met de hulp van leerlingen. En heel soms helpen onze kinderen daar ook in de moestuin. Onze teveel aan voorgezaaide planten schenken we vaak ook als ze er nog plek voor hebben. Net als bloemenzaden van de korenbloem en goudsbloem.

Lam en Loebas in de moestuin

Lam mag van haar ouders een moestuin beginnen. Loebas weet er nog niet zoveel van maar wil het graag leren. Lam legt alles duidelijk uit en samen zaaien ze de eerste zaadjes. Ook binnen zaaien ze wat voor zodat deze plantjes later in het moestuintje van Lam kunnen worden geplant.
Loebas vindt het allemaal nogal lang duren voordat er iets uit de grond omhoog komt. En als het regent speelt hij liever binnen dan Lam te helpen in de moestuin. Maar dan wordt Lam ziek en kan ze geen onkruid wieden in de moestuin. Hoe zal de moestuin er nu bij liggen?

Bladspiegel met illustratie van Lam en Loebas die onkruid plukken.

Achterin het boek vind je nog enorm veel tips voor je eigen moestuin. Van enkele groenten, kruiden en eetbare bloemen wordt duidelijk uitgelegd hoe en wanneer je ze het beste zaait. Gevolgd door een smul tip over hoe je ze kunt eten. Wat mij betreft is Lam en Loebas in de moestuin een top boek om met je eerste moestuin te starten.

Oogst om van te smullen!

Dit leesboekje op AVI M4 niveau is een fijn verhaal over vriendschap. Want een moestuin bijhouden is best veel werk. Gelukkig heeft Lam een fijne vriend; Loebas.

De teksten in Lam en Loebas in de moestuin zijn in korte zinnen weergegeven en niet te ingewikkeld. Het verhaal van Lam en Loebas beslaat zo’n 29 pagina’s. De rest van het boek bevat tips om met je eigen moestuin te starten. En dan uitleg over diverse groenten en hoe te zaaien. Deze tips zijn helder met fijne illustraties van Claudia Verhelst. Kortom; een heerlijk verhaal over samenwerken en vriendschap met een oogst om van te smullen!

Smultip uitleg over hoed radijsjes te zaaien en oogsten. Waar smaken ze lekker bij? met kleine illustraties om de uitleg nog beter te begrijpen.

Specificaties Lam en Loebas in de moestuin

Auteur: Reine De Pelseneer | Illustraties: Claudia Verhelst | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462913011 | 2018 | 47 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.