Lilo lastpak – Anna Lott en Sabine Sauter, een stinkende tovertruc

Ken jij de films van de vampierenzusjes? Dat gaat over twee zusjes die een vampier als vader hebben en een gewone moeder. Daar moest ik aan denken toen we Lilo Lastpak lazen. Lilo heeft een heks als moeder en een vampier als vader. Maar zelf heeft ze geen krachten. Ze is geen vampeks en ook geen heksier.

nieuwe avonturen van Lilo

Lilo lastpak

Omdat Lilo Lastpak geen bijzondere krachten, maar een gewoon meisje is zijn haar ouders verhuist van de Duisterberg. Ze woont nu naast een meisje die haar vriendin is en de enige die van haar familiegeheim weet. Lisa vind het allemaal maar wat gezellig bij Lilo thuis.

Lilo heeft ook een kat mevrouw Mopper. Nu is de kat een jongen, dus ik kan me wel iets voorstellen dat je mopperig wordt van zo’n naam. Maar mevrouw Mopper denkt dat ze een hond is! En in dit deel van Lilo Lastpak is ze extra chagerijnig!

Mevrouw Mopper

Omdat mevrouw mopper zo moppert, besluit de vader van Lilo Lastpak om zijn zus te bellen. Tante Katja heet namelijk een huisdier: Madame Guusje. Een pinquin die denkt dat ze een weerwolf is! Gekker kun je het natuurlijk niet krijgen, maar toch wel.

Tanta Katja komt aangevlogen in een vrieskist en madame Guusje maakt zo’n herrie als weerwolf dat de vervelende buurman steeds komt klagen. De moeder van Lilo geeft madame Guusje een drankje om stil te worden, maar oeps hij veranderd in een enorm stinkend stinkdier! Wat nu?
Als er dan ook nog onaangekondigd bezoek kom in de vorm van Caroline die een routinecontrole uitvoert van de Vereniging van Vrije Heksen dan gaat alles mis!

Lilo Lastpak de stinkende tovertruc

Caroline is dol op het stinkende huisdier, maar Madamae Guusje vind er niks aan! Er is geen stinkdier te vinden in de dierenwinkel en dan wordt de moeder van Lilo Lastpak ook per ongeluk getoverd in een stinkdier..

ohw ohw als dat maar goed komt met de stinkende tovertruc!

Lilo Lastpak

Illustraties in de stinkende tovertruc

De illustraties in de stinkende tovertruc zijn geweldig! Lekker veel, met kleur en vol sprekende gezichtsuitdrukkingen. De illustraties doen me een beetje denken aan Heksje Lilly. En dat is eigenlijk ook wel de sfeer van het verhaal! Dus heb je Lilly fans in huis dan vinden ze Lilo ook geweldig!

Specificaties Lilo Lastpak en de stinkende tovertruc

Lilo Lastpak

Auteur: Anna Lott | illustraties Sabine Sauter | Uitgeverij Kluitman | 9789020672725 |  september 2020 || 104 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.