Maurits Muis en Rembrandt prentenboek over een museum

Maurits Muis en Rembrandt, de meester en zijn muis is een prachtig prentenboek voor kinderen. Dus ben je van plan om binnenkort, bijvoorbeeld aanstaande woensdag, naar het Mauritshuis te gaan dan raad ik je dit boek aan.

Maurts Muis en Rembrandt

Maurits Muis en Rembrandt – De meester en zijn muis is een prentenboek over een museum, het Mauritshuis in Den Haag,  van Uitgeverij Leopold.

“Ik ben Maurits Muis en van edele afkomst!” “En ik ben Rembrandt Harmenszoon van Rijn en later word ik een beroemd schilder.”

Maurits Muis en Rembrandt

Maurits Muis bewaakt het huis. Maar er gebeurt iets geks in Maurits Muis en Rembrandt. De dieren uit de schilderijen springen uit hun schilderijen en kunnen praten! Er komt een beroemd iemand op visite en de schilderijen waarin zij leven worden opgeborgen. Ze ontdekken een gaatje in de plint onder de oude man. Maurits gaat op onderzoek uit!

Hij tuimelt door een gat en beland op een zak vol meel. Rembrandt Harmenszoon van Rijn tilt de muis van edele afkomst op en stelt zich voor. Maurits vindt de naam van Rembrandt veel te lastig en noemt hem Rem. Rem gaat Maurits tekenen. Hij speelt met licht en verkleedt de muis in allerlei kostuums. Rem is best streng, Maurits moet goed stilzitten in Maurits Muis en Rembrandt.

Ondertussen moet Rembrandt ook naar school, maar dat wil hij niet. Hij wil alleen maar schilderen, maar dat snappen zijn ouders niet. Maurits leert een hele hoop als eerste leerling van Rembrandt. Maar dan is het tijd om weer terug door het gaatje te kruipen naar zijn eigen tijd. Alles is zoals altijd, en dan herkent hij de oude man op het schilderij. Rembrandt!

Illustraties Maurits Muis en Rembrandt

Maurits Muis en Rembrandt

Ingrid en Dieter Schubert hebben prachtige illustraties gemaakt in Maurits Muis en Rembrandt, waarin ook zij gespeeld hebben met licht. Maar ook zien we Delfts Blauw een leuke schakeling naar hun vaas voor de prinses prentenboek. De dieren zijn levendig geschilderd en de kunstwerken zouden zo foto’s kunnen zijn. De meeste illustraties zijn duidelijk gemaakt met potlood en krijt en zorgt voor een perfect effect!  

Rembrandt van Rijn

De voorstelling Rembrandt van Rijn was in de zomervakantie te zien in het Mauritsmuis uh Mauritshuis. Met dochterlief ging ik daar naar toe en ze vond het prachtig om te zien en te ervaren wat hij allemaal met het effect van licht deed.

Specificaties Maurits Muis en Rembrandt

Uitgever: Leopold | Auteur: Ingrid en Dieter Schubert | 9789025876968 | maart 2019 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Maurits Muis en Rembrandt
Maurits Muis en Rembrandt
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.