Mindf*ck next level – een boek vol illusies

Het programma Mindf*ck ken je vast wel. Dat vinden wij hier thuis helemaal geweldig. Toen ik dus achter het bestaan van het boek ‘Mindf*ck next level’ kwam, wist ik meteen dat ik dat boek moest hebben! Want je wil toch gewoon weten hoe die trucs in elkaar steken?

Mindf*ck next level

Mindf*ck next level: 102 nieuwe illusies en experimenten

Victor Mids en Oscar Verpoort komen, na het megasucces van hun eerste boek, nu met Mindf*ck: next level. In dit boek geven ze nog meer geheimen en spectaculaire illusies uit het spraakmakende programma MINDF*CK prijs. Ervaar zelf de meest spraakmakende experimenten, verbaas je vrienden en leer gaandeweg alles over de werking van je brein, cognities en zintuigen. Hoe makkelijk is jouw brein te bespelen en op het verkeerde been te zetten? Mindf*ck next level is je steeds één stap voor. Dus zet je schrap, want vanaf nu is niets meer wat het lijkt….

Een boek bij het succesvolle televisieprogramma

Het programma Mindf*ck wordt hier in huis heel graag gekeken. Niet alleen door mij, maar vooral ook door mijn man en kinderen. Toen ik er dus achter kwam dat er een boek van was, wist ik dus zeker dat dat hier thuis heel erg in de smaak ging vallen. En dat bleek ook zo te zijn, want zodra het hier in huis was, werd het al opgepakt door mijn jongste dochter. De voorkant van het boek is echt ontzettend grappig. In eerste instantie lijkt er niets vreemds aan de hand met de foto van Victor Mids, maar als je het boek op zijn kop houdt, schrik je toch wel even! Dat is al meteen een goede binnenkomer voor het boek. Dat belooft wat!

inhoudsopgave

Een inhoudsopgave vol interessante onderwerpen

Als ik een boek voor het eerst in handen kijk, blader ik er meestal even doorheen voor een eerste indruk. En dan zie je meteen dat dit wel een dikke pil is, maar zeker geen saaie kost! Het boek heeft een hele toffe vormgeving, met héél veel foto’s. Die foto’s en illustraties zijn natuurlijk nodig om de uitleg van de trucs te ondersteunen, want met alleen tekst is het heel moeilijk uit te leggen. Maar deze tekst is zeker nodig, want als je alleen op de afbeeldingen afgaat, merk je dat je eigen hersenen je soms enorm voor de gek kunnen houden!

Soms staat er een flinke hoeveelheid tekst bij bepaalde trucjes. Toch is het heel gemakkelijk te lezen, want de schrijfstijl in ‘Mindf*ck next level’ is echt heel vlot. Ik kijk ook vaak even naar de inhoudsopgave. En dan zie je het ene na het andere interessante onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sollicitatie mindf*cks om je droombaan te scoren
  • Leer een aantal handige vuistregels rondom handlezen
  • 4 mindf*cks om het gedrag van anderen te beïnvloeden
  • Maak kennis met de regisseur in je hoofd
  • Hallucineer en veroorzaak een déjà vu

Als je dit soort onderwerpen ziet, dan wil je toch meteen aan de slag gaan? En het leuke van dit boek is dat je de hoofdstukken ook gewoon door elkaar kan lezen. Begin gewoon met het hoofdstuk waar je het meest nieuwsgierig naar bent. Maar lees ook zeker even het voorwoord, dan begin je al met een leuke illusie, die je zeker niet wil missen!

Is het boek een aanrader?

Ik heb heel vaak naar het televisieprogramma gekeken, en bij mezelf gedacht: hoe doen ze dat nou? Hoe werkt dit precies? Voor iedereen die daar nieuwsgierig naar is, is ‘MindF*ck next level’ echt een aanrader. Je krijgt inzicht in de ‘goocheltrucs’ en illusies die je op televisie ziet. Maar daarnaast krijg je ook vooral heel veel achtergrondinformatie, over hoe het nu eigenlijk precies in je brein gaat. Hoe gaat die beïnvloeding nu eigenlijk in zijn werk? En waar zie je dit terug in het dagelijks leven? (of misschien herken je de manipulatie wel in bijvoorbeeld reclames of bij collega’s) Dit vond ik vooral heel interessant. Je gaat dan tegen sommige alledaagse dingen heel anders aankijken. Ik heb het boek zelf nog niet helemaal uit, want mijn man heeft het nu ingepikt…. Maar daaraan merk je dat het boek zeker in de smaak valt hier in huis!

Mindf*ck next level

Specificaties ‘Mindf*ck next level’

Auteurs: Victor Mids & Oscar Verpoort | Illustraties en animatie: Onno Kortland m.m.v. Nick Murray | Uitgeverij: Maven Publishing | 9789492493781 | november 2019 | 320 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.