Onthul me, een laatste novelle in de Touching Juliette serie

En dan is opeens de laatste novelle weer ten einde. Onthul me is de vierde novelle, deel 5,5 in de Touching Juliette serie. We lezen weer vanuit Kenji, fan favorite onder de lezers. Niet de mijne zoals ik eerder heb gedeeld. Maar we hebben een bepaald soort vriendschap opgebouwd. Tijdens dit deel ben ik wat melancholisch omdat het einde nadert. Het telt maar 83 bladzijden, maar er gebeurd des te meer.

hoofd Onthul me

Onthul me

Tahereh Mafi schreef een kort verhaal vanuit het perspectief van lezers-lieveling Kenji, wat zich afspeelt tussen deel 5 en 6. Kenji is altijd vrolijk, in voor een grapje en zijn hart ligt op zijn tong. Maar wat er diep in hem omgaat, dat weten we eigenlijk niet. Hij is de beste vriend van Juliette, vrienden met Adam en als een broer voor James. Hij is een zoon voor Castle en met Warner… sja dat ligt wat gecompliceerd. In Onthul me leren we de donkere kant van Kenji beter kennen.

Zo veel te verliezen

Onthul me

Lezers-lieveling

Voor de fans is het heel tof dat deze twee laatste novelles weer vanuit het perspectief van Kenji zijn. Het vorige deel heeft me wel wat nader tot hem gebracht, er is zelfs een vorm van vriendschap ontstaan. Maar het kent moeizame momenten hoor. Ik vind Kenji wat simpel, ondoordacht en jaloers. Die drie dingen gaan niet lekker samen en hij is nog erger dan de hele liefdesdriehoek die er was tussen Adam, Juliette en Warner. In Onthul me is hij meermaals onnodig een botte boer. Althans ik vind het onnodig.

Maar er is iets aan deze novelle. Dingen kloppen niet helemaal, je voelt naderende dreiging en dat maakt het toch wel weer interessant. Ik had gehoopt dat we weer eens vanuit Adam zouden lezen of juist vanuit een totaal ander perspectief. Hoofddeel 4 & 5 vertellen ook al onder andere vanuit Kenjij zijn perspectief. Neem James, Nazeera, Castle, Nouria, De meisjes of wie dan ook! Zoveel boeiende karakters die ik beter had willen leren kennen. Maar goed Tahereh heeft geen fout gemaakt met haar van Onthul me, het is alleen een gemiste kans tot andere leuke ontwikkelingen. Maar laat het vooral een aanmoediging zijn tot toch nog meer schrijven.

Shit is about to hit the fan, big time

Zoals ik al zeg, het is geen foute keuze. Er zijn nog wat onuitgesproken zaken tussen Kenjij en bepaalde mensen, verhoudingen veranderen en hun locatie is ook weer anders. Bij normale vriendschappen, families en relaties gaat dat ook niet zomaar zonder slag of stoot. Veranderingen brengen nou eenmaal bepaalde wrijvingen en botsingen met zich mee. In Onthul me is mooi de tijd voor Kenji en iedereen die hem tegenkomt. Het is wel echt een nieuw verhaal en er staat geen herhaling in, dat vind ik fijn!

Het leest lekker en je krijgt best wel weer wat info over karakters en over wat er gaat komen. Er worden wat eindjes opgepakt en uitgesproken, Kenjij kan zich even laten gaan. En Tahereh werkt naar haar grand finale toe. Haar apotheose van de Touching Juliette serie. Enerzijds kan ik niet wachten, anderzijds ga ik deze wereld met haar karakters echt wel missen. Ook Kenji. Onthul me weet te eindigen met een BANG en ik ga me opmaken voor het allerlaatste deel uit deze serie..

Touching Juliette serie

In volgorde van de serie. Dit was eerst een trilogie maar er is gelukkig veel meer van verschenen! De novelles zijn verhalen vanuit andere oogpunten van karakters uit het verhaal. Deze zijn een mooie aanvulling maar niet noodzakelijk. Alhoewel het een zeer aangename gelaagdheid aan de serie toevoegt.

touching juliette

Specificaties Onthul me (en Schaduw me)

Auteur: Tahereh Mafi | Uitgever: Blossom Books | Vertaald door Sandra C. Hessels | Januari 2020 | 9789463491495 | 136 pagina’s | Deel 4,5 en deel 5,5 novelle Touching Juliette / omkeerbaarboek | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.