Pip & Ei – een hartverwarmend boek over vriendschap

Toen ik de poster van het boek Pip & Ei zag, was ik op slag verliefd… Dit boek moest ik gewoon hebben! En ik kan je vertellen: na het lezen van het boek is de liefde alleen nog maar groter geworden!

Pip & Ei

Twee dikke vrienden: Pip & Ei

Pip en Ei hebben elkaar op een mooie dag leren kennen. Ze hadden dezelfde vorm, waren even groot en werden dus meteen dikke vrienden. Vanaf die dag doen ze alles samen.
Maar in de lente gebeurde er iets geks: er groeide een wortel uit Pip – en daarna een sprietje. Langzaam maar zeker groeit Pip vast in de grond. Gelukkig blijft Ei zijn beste vriend, en komt hij elke dag bij hem op bezoek.
Tot Ei op een dag ineens ook veranderd is: hij is een vogel geworden. En dan wil Ei de wereld gaan verkennen. Zou hij uiteindelijk toch weer bij zijn vriend Pip terugkomen?

Vriendschap overwint alles

Ik kan je verklappen (waarschijnlijk geen verrassing) dat het gelukkig allemaal weer goed komt! Want echte vriendschap overwint alles!
Pip & Ei zijn echt vrienden voor het leven. Dit boek laat ook mooi de verschillende fases van hun vriendschap zien: toen ze nog jong waren, maar ook als er problemen zijn.
Wanneer Ei uiteindelijk de wereld gaat ontdekken, gunt Pip hem dit van harte. Maar je voelt ook zijn verdriet:

‘Ei gaf Pip een knuffel en vloog weg.
Pip stak zijn takken in de lucht en probeerde Ei te volgen.
Maar hij zat vast in de grond.
Het voelde alsof zijn hart was gebroken.’


Met simpele taal wordt eigenlijk heel poëtisch het verdriet van een vriend die je moet missen weergegeven. En dit komt ook bij jongere kinderen heel goed binnen.

Een nieuw pareltje van David Litchfield

Toen ik de kaft zag van Pip & Ei, was ik al op slag verliefd. Maar toen ik de eerste pagina opensloeg, kreeg ik ineens het besef dat ik al eerder boeken van deze illustrator heb gelezen! De illustrator is namelijk David Litchfield, hij heeft ook de boeken van ‘De Beer en de piano’ geschreven. Deze boeken vond ik ook echt helemaal geweldig, en dit is weer een nieuw pareltje! De tekeningen zijn zo lief en vertederend en de kleuren hebben gewoon iets sprookjesachtigs. Naar deze illustraties kan ik gewoon blijven kijken! Daarnaast is het verhaal ook echt fantastisch. Echt een boek wat alles in zich heeft om een nieuwe klassieker te worden, die op alle scholen wordt voorgelezen en in vele boekenkasten thuis te vinden is.

Specificaties Pip & Ei

Auteur: Alex Latimer | Illustraties: David Litchfield | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgever: Veltman Uitgevers│ 9789048319244│maart 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

kaft
Footer5

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.