Post uit Parijs – een nieuw succesnummer voor de kleuters!

Heb jij ook zo genoten van het boek ‘De Pieto-toets‘? Dan is er goed nieuws, want er is een opvolger! In ‘Post uit Parijs’ leven we opnieuw mee met de klas van juf Merel. Met nieuwe liedjes, vragen en opdrachten om helemaal mee te leven met het verhaal.

Post uit Parijs

Een spannend pakketje: post uit Parijs

Juf Merel heeft een verrassing: een postpakket van haar collega Robin uit Parijs met allerlei leuke vragen en opdrachten. Met een doosje met een geheim en meer grappige werkjes. Maar als de kinderen ontdekken dat juf Merel verliefd is en op bezoek gaat in Parijs, worden ze ongerust. Ook de Oekraïense tweelingzusjes Olena en Alisa. Hun juf zal toch wel terugkomen?

Lees, kijk, speel en zing mee met juf Merel en haar klas

Wat heb ik vorig jaar met mijn kleuterklas genoten van het boek ‘De Pieto-toets‘. En ik was niet de enige in Nederland, want het boek was razendsnel overal uitverkocht! Gelukkig is er dan nu een opvolger: Post uit Parijs. Want de klas van juf Merel is wel een ontzettend leuke klas om te volgen. Elke kleuter zal zich wel in iemand uit deze klas kunnen herkennen. Er zitten kinderen in deze klas van diverse achtergronden, zodat je echt een afspiegeling hebt van de moderne maatschappij.

‘Post uit Parijs’ is echt een heerlijk interactief boek. Echt GE-WEL-DIG! (en ik gebruik niet zo vaak van dit soort hoofdletters in recensies, dus dat zegt wel wat). Wat kun je hier heerlijk mee aan de slag met je kleuterklas, of gewoon thuis natuurlijk. De klas krijgt elke keer spannende pakketjes, met allerlei opdrachten. Zo moeten ze bijvoorbeeld woorden gaan verzinnen met een bepaalde letter, gaan ze rijmen of doen ze een leuke goocheltruc. Deze kun je dan in de klas ook met de kinderen doen. En ook dit boek Post uit Parijs heeft weer ontzettend leuke liedjes erbij, gecomponeerd door Thijs Kammer. Deze zijn via Spotify te beluisteren. Of beluister ze gewoon hieronder voor een voorproefje!

interactieve opdracht

Een kleuterboek voor de moderne tijd

Natuurlijk zijn er al ontzettend veel leuke voorleesverhalen voor kleuters. Maar dit boek is echt helemaal van nu. Zo is er een tweeling die gevlucht is uit Oekraïne en zitten er kinderen uit verschillende culturen in de klas. En Robin, de collega uit Parijs op wie ze verliefd wordt, blijkt een vrouw te zijn! Het boek leest weer heerlijk voor en nodigt kinderen uit om na te denken en mee te doen. En de liedjes zijn echt weer heel leuk, vooral het liedje ‘Hussel Puzzel Alfabet‘ vond ik heel leuk. Dat is een liedje dat ik ook bij mijn letterkring wil gaan gebruiken, als we weer een nieuwe letter aan gaan bieden. Post uit Parijs is weer net zo’n succes als zijn voorganger, en ik hoop dat er nog vele delen over de klas van juf Merel (en juf Robin) gaan volgen!

Specificaties ‘Post uit Parijs’

Auteur: Hans Hagen | Illustraties: Marieke van Ditshuizen | Liedjes: Thijs Kammer | Uitgeverij: Querido | 9789045128771 | Maart 2023 | 80 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.