Puppy Bob lost het op! Een Harmen van Straaten boek

Puppy Bob! Wat ben je leuk. En eigenwijs, leuk, avontuurlijk, aandoenlijk en slim. Één nadeel, ik dacht mijn dochter blij te maken met dit prentenboek. Maar nu wil ze graag haar eigen Bob. En dat gaat niet gebeuren. De illustraties van Harmen van Straaten zijn zo speels en levendig, ik snap haar wel. Ook ik ben mijn hart een beetje verloren aan puppy Bob. Dit prentenboek is overigens geen zoetsappig honden verhaal. Nee het zit bomvol allemaal ‘eigen’ dingen: eigen, eigenzinnig en eigenwijs! En dat allemaal in een aandoenlijk jasje.

Puppy Bob lost het op! Een Harmen van Straaten boek

Puppy Bob

Op een dag wordt Bob opgehaald door zijn nieuwe baasjes. Hij krijgt een eigen mand in zijn nieuwe huis. Het huis staat vol dingen waar je geweldig mee kunt spelen en er is een grote tuin. Bob kan er geen genoeg van krijgen. Het leukst vindt hij kuilen graven en daar iets in verstoppen. Maar dat vinden zijn baasjes weer niet zo leuk. Bob moet op hondentraining. Daar maakt hij vriendjes voor het leven. Als Bob iets terugvindt (zelf verstopt!) waar zijn baasjes heel blij mee zijn, roepen Doortje en Skipper: ‘Je bent top, Bob!’ Bob weet nu wat hij later wil worden. Hij blaft het rond: ‘Later word ik speurhond.’

Weer een spannend en grappig avontuur van Top Bob, maar nu als prentenboek. Ook een held begint als puppy! Ideaal voor dappere, jonge lezers. Puppy Bob is namelijk een prequel op de geliefde boeken die volgen van Top Bob!

Kleine hondjes, grote dromen

Ik ken Top Bob van naam, maar echt met de boeken zijn we thuis niet bekend. Ik wist dus bij het aanvragen van dit recensie exemplaar niet dat dit een “prequel” is. De cover wist meteen mijn hart te smelten en ik weet dat mijn oudste dochter heel graag een hondje zou willen. Wat ze niet krijgt. Maar ik voorzie haar dus graag van hondenboeken, hondenspeelgoed en meer. Zeg maar alles-behalve-een-echte-hond-items. Nee dat is niet zielig voor haar. Ik ben onwijs allergisch en vind dat een hond minimaal drie keer per dag uitgelaten moeten worden in een natuurlijke omgeving. Dat hebben wij niet. Maar wat is Puppy Bob leuk. Als we ooit toch een hondje zouden nemen zou hij op Bob mogen lijken!

Niet alleen is zijn uiterlijk ontzettend aandoenlijk, zijn persoonlijkheid is ook heerlijk! Een eigen en eigenwijs hondje en daar hou ik wel van. Geen vleugje kwaad in de zin, wel zin in ontdekken en beleven. Puppy Bob krijgt nieuwe baasjes en dat is even wennen. Hij speelt niet graag met die herrie kip, wat nou net zijn speeltje zou moeten zijn. En dan moet hij ook nog eens op puppycursus. Gelukkig zijn poedel Doortje en teckel Skipper er ook. Dat zijn Bob zijn vriendjes. En ze bedenken een plan om zo snel mogelijk van de cursus af te zijn. Wie is nou de echte baas…?

Hartverwarmend

Puppy Bob vind ik een heerlijk voorleesboek. Hoofdkarakter Bob is zo levendig en aandoenlijk voor ons allemaal. De illustraties zijn vriendelijk en zacht. De tekst leest lekker voor. Toegankelijk maar wel met mooie woorden en zinnen. Je kijkt mee vanuit de belevingswereld van Bob. Voor mijn dochter zijn de baasjes wat gemeen, voor mij als volwassene snap ik het wel. Maar dat verschil in perspectief is meteen een leuke aanleiding voor een gesprek. Een gesprek over grenzen, macht en huisdieren. Want zou mijn dochter het leuk vinden als haar geliefde Switch in de tuin begraven zou worden? Of als ze een schoen mist omdat deze kapot gebeten is?

Ik hou ook wel van eigenwijze karakters, lekker ontdekken en een eigen plan trekken. Zonder dat er kwaad bij zit of domheid. Gewoon leren door te leven. En dat doet puppy Bob! En heel leuk om te zien hoe deze kleine held ontdekt heeft wat hij later wilt worden. Is er namelijk iets kwijt, dan lost puppy Bob het wel op!

Specificaties Puppy Bob

Auteur en illustraties: Harmen van Straaten | Uitgever: Leopold | November 2022 | 32 pagina’s | 9789025884246 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.