Schaduwen – een spannend mysterie

Schaduwen is een spannend mysterie, een thriller van schrijfster Anja Feliers. Deze Vlaamse schrijfster heeft al heel wat boeken op haar naam staan, en Schaduwen is het derde deel uit de serie rondom het medium Caro. Voor mij is Schaduwen het eerste boek dat ik lees van Feliers, maar ik hou wel erg van thrillers. Dus ik ben dit boek met veel plezier gaan lezen.

Schaduwen

Moorden in de Schaduwen

Schaduwen start met de dood van de zeventienjarige jongen Raven. Na een avond met andere jongen wordt hij dood in het stadspark gevonden. In het boek sprint zijn beste vriend Perre op de vlucht nadat hij het slechte nieuws heeft gehoord. Hij weet meer over deze dood en realiseert zich dat hij in actie moet komen. Twee bekenden gaan achter hem aan en dwingen hem in een uitzichtloze situatie, die slecht afloopt. Als Perre vervolgens, net als Raven overlijdt, wordt het drama nog groter. Zijn ouders zijn naast hun grote verdriet ook radeloos: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Letterlijk: wat is er gebeurd, en zijn het ongelukken of is er meer aan de hand.

Anja Feliers

Medium Caro

Het verhaal van Caro begint in Schaduwen ogenschijnlijk losstaand van de dood van beide jongens, al wonen ze wel in dezelfde plaats. Caro wordt geteisterd door heftige gebeurtenissen uit het verleden, maar ook met iemand die haar in de gaten houdt. En toenadering zoekt. Ze voelt zich genoodzaakt om zichzelf te beschermen en schakelt een bevriende politieagent in. Maar geeft tegelijkertijd ook niet helemaal openheid van zaken.

Als Emilie, de moeder van Perre, onverklaarbare bewegingen en schaduwen ziet van haar zoon, heeft ze sterk het gevoel dat hij bij haar is en haar meer wil vertellen/laten zien over wat er nu echt gebeurd is. Emilie herinnert zich de inzet van Caro bij een andere zaak, en vraagt via haar zus en politieagente Katja of Caro hen kan helpen.

Schaduwen

Uit de schaduw

Caro komt in contact met Emilie, en de eerste beelden verschijnen tot haar. Terwijl haar privesituatie ook spannender wordt, worden er flarden duidelijk van die dag. En ook in het politieonderzoek komt steeds meer informatie naar boven. Dat leidt samen tot een doorbraak, die spannend is om te lezen.

Schaduwen is een fijne thriller om te lezen: er gebeurt veel en ook onverwacht. De inzet van het medium en hoe Feliers dat beschreven heeft, geeft een extra dimensie aan het verhaal. Het maakt het spannend, maar nog wel steeds voorstelbaar. En aan de afsluiting van Schaduwen te zien, is het verhaal nog niet klaar. Dus ik ben benieuwd naar het volgende deel over Caro.

Specificaties Schaduwen

Auteur: Anja Feliers | Uitgever: Pelckmans | December 2021 | 9789464014983 | 338 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.