Schemergeest, het laatste deel uit de Drakenzieler trilogie

Schemergeest is het derde en laatste deel in de spannende Drakenzieler trilogie. Een meeslepend avontuur vol verassende plottwists. Het deel waarin ik toch echt wel fan ben geworden van deze bijzondere wereld vol draken en magie.

Schemergeest

Schemergeest

Nu de Kring echt verslagen lijkt, ruimt de Drakenburcht de puinhoop op. De doden worden begraven en iedereen, ook Fenna, probeert een nieuw ritme te vinden. Toch blijft zij na deze hevige strijd bang. De Schemerwereld is compleet van slag. Fenna voelt zich niet fit en Eames kan niets anders doen dan maatregelen te nemen waar Fenna helemaal niet blij van wordt. Net als alles weer onder controle lijkt te zijn gebeuren er vreemde dingen. Het lichaam van een jonge vrouw is plotseling verdwenen uit de catacomben. Wie was zij en bestaat er een verband tussen haar en de Kring? Maar de Kring is toch verslagen? Fenna’s persoonlijke problemen nemen toe. En terwijl zelfs de babydraakjes niet meer veilig lijken te zijn moet zij het nog een laatste keer opnemen in een epische strijd om de Drakenburcht te beschermen. Schemergeest is het afsluitende deel van de Drakenzieler trilogie.

Schemergeest

Nog één episch gevecht

Schemergeest is een verhaal vol met verassende elementen. Laten we beginnen bij de babydraakjes. Dit zijn net puppy’s en wie houd er nu niet van puppy’s? Ik in ieder geval wel, waardoor deze lieve speelse kleintjes voor een lach op mijn gezicht zorgden. Ik vind ze dan ook een leuke toevoeging aan het verhaal.

Dan gaan we naar de schemerwereld die helemaal van slag is. Om deze te herstellen komen er Drakenzielers van andere burchten helpen. Hoewel zij maar kort voorkomen in het verhaal geeft het wel een leuke nieuwe dynamiek.

Dan de meest verassende plottwist waar ik niet zoveel over ga vertellen. Dit is een plot waar je van moet houden. Maar door de originele uitvoering past hij perfect binnen het verhaal. En zorgde er bij mij voor dat ik me (nog) beter kon verplaatsen in Fenna.

Ook de vijand ontwikkeld nieuwe huiveringwekkende krachten. Ik heb soms echt met afgrijzen zitten lezen hoe deze nieuwe krachten zich ontwikkelden. Het ging steeds een stap verder en dit eindigde in een alles vernietigende aanval op de Drakenburcht.

Al deze gebeurtenissen komen samen in een laatste epische strijd. Door deze geweldige opbouw van al deze elementen is Schemergeest een zinderend verhaal. Een verhaal dat mij elk vrije moment riep om gelezen te worden.

Maakt Schemergeest de trilogie compleet?

Schemergeest maakt de Drakenzieler trilogie compleet. Dit betekend alleen niet dat het verhaal van Fenna ook compleet is. Het verhaal heeft een open einde en daar ben ik eigenlijk wel blij mee. Want ik ben nog helemaal niet klaar met Fenna. Er gebeurd zoveel in dit laatste deel waarvan ik wil weten hoe dat verder gaat na dit boek. Gelukkig gaan de avonturen van Fenna verder in de Drakenijs serie. Ik kan voorlopig nog heerlijk verder dromen in de spectaculaire wereld van de draken!

Schemergeest

Drakenzieler trilogie

Schemergeest is het derde en afsluitende deel in de zinderende Drankenzieler Trilogie. Maar hoe begon dit verassende avontuur?

Spiegelgeest (deel 1)
Spiegelgeest is het eerste deel in de Drakenzieler trilogie. Hier maak je kennis met Fenna en met de Drakenburcht. Een heftige mentale strijd begint wanneer Fenna een draak probeert te helpen. Hij keert zich tegen haar en dan gaat alles gruwelijk mis.

Lees onze review van Spiegelgeest hier.

Sluimergeest (deel 2)
Het tweede deel in de Drakenzieler trilogie is Sluimergeest. Na de heftige gebeurtenissen in deel 1 probeert Fenna haar leven weer op te pakken. Maar alles is veranderd sinds ze terug is uit de schemerwereld. Haar lichaam is anders en haar krachten lijken op ontploffen te staan. Hoe kan zij de Drakenburcht zo beschermen?

Lees onze review van Sluimergeest hier.

Drakenzieler trilogie

Specificaties Schemergeest

Auteur: Cocky van Dijk | Hoofdredacteur: Chris van Oostrom | Uitgever: Zilverspoor | 9 augustus 2016 | 259 pagina’s | 9789463080569 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.